Filmek a hangulatodra szabva

Vakvilágban

12+ karika
Carte Blanche

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Kacper remek tanár, diákjai imádják és ő is mindent megtesz értük, hogy felkészüljenek az érettségire. Pedig Kacper nehéz időket él át. Édesanyja halála után kiderül, a férfi folyamatosan veszíti el a látását. Mivel számára a tanári munka a minden, szeretné azt megtartani. Nem szól senkinek betegségéről, és tovább folytatja a tanítást. Romló állapota miatt azonban mégis segítséget kell kérnie, így a legjobb barátjához fordul. A szerelem is épp most talál rá, kolléganőjével, Ewával költözik össze. A benne rejlő és belülről fakadó szabadságot és optimizmust azonban még ez a súlyos fogyatékosság sem képes korlátozni.

Kacper történetét valóságos események ihlették: egy lublini történelem tanár, Maciek heroikus küzdelme a betegséggel. Maciek még most is tanítja diákjait, akik minden évben megígérik neki, hogy nem puskáznak az óráján.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A pokol kapujában a Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon 2012-ben Neslihan Atagül révén elnyerte a legjobb színésznő díját.

Tudtad?

A Noé vetítését betiltották Bahrain, Qatar, és az Egyesült Arab Emirátusok területén, ugyanis a helyi kormány szerint ez szembe ütközik az iszlám tanításokkal. Hasonló történt Egyiptomban, ott azt mondták, hogy a film "provokálná a hívők érzéseit".

Tudtad?

Natalia Oreiro, A német doktor című filmben vállalt szerepéért két hónapig intenzíven tanult németül, ugyanis a párbeszédek több mint fele ezen a nyelven van.

Tudtad?

A Rio 2-ben Eva, Bebel Gilberto karakterét borzasztó, fahangú énekesnek alkották meg, pedig a színésznő valójában rendkívül jó énekesnő, és igen elismert előadóművésznő.

Tudtad?

A Halálos mélység főszereplője Aksel Hennie a Fejvadászok című thrillerből, Wes Bentley Az éhezők viadalából, Stephen Lang pedig az Avatarból lehet ismerős a magyar nézők számára.

Kommentek