Filmek a hangulatodra szabva

Billy Lynn hosszú, félidei sétája

16+ karika
BILLY LYNN'S LONG HALFTIME WALK

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

A 19 éves Billy Lynn megjárta az iraki háborút, ahol kitüntette magát egy csatában. A hőssé vált fiatalembert meghívják győzelmi körútra, hogy meséljen a történtekről. A Dallas Cowboys amerikai futballcsapat felkéri, hogy Beyoncé és a Destiny's Child társaságában vegyen részt a Hálaadás napi mérkőzésük szünetében rendezett műsorban. Miközben az amerikaiak a visszatért, hős katonákat ünneplik, Billy rájön, hogy a többségnek fogalma sincs a háború borzalmairól.
Ben Fountain regényéből.

amerikai-angol film 2016,
színes filmdráma
Hossz: 108 perc
Korhatár: 16 év

Szereplők

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Monty Python forradalmasította és népszerűvé tette azt a típusú angol abszurd humort, amin azóta már generációk nőttek fel.

Tudtad?

A 47 Ronin c. film a hetedik adaptációja egy japán népmesének. Feldolgozták már Genroku Chûshingura (1941), Chûshingura (1958), Chûshingura (1962), Akô-jô danzetsu (1978), Shijûshichinin no shikaku (1994) és Saigo no Chûshingura (2010) címen is, de ez a történet első hollywood-i megfilmesítése.

Tudtad?

Kit Harington hihetetlen mértékű fizikai változáson ment keresztül a Pompeji főszerepéért. Bizony, egy gladiátornak nem lehet pocakja.

Tudtad?

Az Országúti bosszú című poszt-apokaliptikus bosszúfilmet a kultikus ausztrál Mad Max ihlette.

Tudtad?

Gary Poulter, aki Wade-et (G-Daawg) alakítja a Joe című filmben, egy hajléktalan, ugyanis a rendező, David Gordon Green szokása, hogy helyi lakosokat toborozzon filmjeibe. Polter néhány hónappal a film befejezte után az utcákon halt meg.

Kommentek