Filmek a hangulatodra szabva

Izzie nyomában

6+ karika
Izzie's Way Home

Mesterszám

4.410 2.7 6.1
39 vélemény alapján

Szerintem

Izzie, a kis hal egy akváriumban születik, apróbb szépséghibákkal. Társai csúfolják, ráadásul édesapja is félti. Izzie egy nap apjával, Harolddal együtt a végtelen óceánban találja magát, ám elszakadnak egymástól. A kis hal innentől kezdve magára maradt - azaz nem egészen: új barátai lesznek, akik hozzá hasonlóan valamilyen szépséghibával rendelkeznek, vagy csak fajtájuknak megfelelően nem tartoznak a legmutatósabb egyedek közé. A barátai társaság összefog,hogy megtalálják Izzie apját, aki a korallzátonyon túl rekedt. Ráadásul nekik is egyre sürgősebb, hogy átkeljenek a zátony túloldalára, mert a tenger alatti vulkán kitörni készül. Számtalan kaland, veszély és izgalom kíséri őket útjukon, miközben Izzie megismeri a tenger szabályait.

amerikai film 2016,
színes animációs film
Hossz: 77 perc
Korhatár: 6 év
Premier: 2016. 06. 09., csütörtök Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

Tenger

A tenger egy nagy kiterjedésű sós víztömeg, mely lehet peremtenger – melyet a vízáramlatok az óceánhoz kapcsolnak –, beltenger – mely csak vékony csatornákon érintkezik az óceánnal –, vagy egy nagy sósvízű tó, valamely kontinens belsejében. A tengerek meghatározása nem egyértelmű, ezért több tenger (vagy tó) besorolása vitatott. Köznapi értelemben tengernek nevezik például az óceánt sós vize és beláthatatlan távolságai miatt, gyakran tenger nevet kapnak sós-, vagy édesvizű tavak is, és előfordul az is, hogy széles körben tengernek tekintett vizeket mások tónak tartanak. A Kaszpi-tengert például nevezik Kaszpi-tónak, az Aral-tavat Aral-tengernek is, a jóval kisebb Holt-tengert viszont nem szokták tónak nevezni. Egy édesvizű tó Kineret-tó néven is ismert. A tengerek jellegzetes illatát főként a vízinövények által nagy mennyiségben termelt dimetil-szulfonio-propionát (DMSP) baktériumok által történő lebontásakor bomlástermékként létrejövő dimetil-szulfid alkotja.[2]

Tudtad?

A Pulykaland egyik jelenetében egy falusi lakos dinamittal dobja meg a pulykákat. A dinamitot azonban csak 1867-ben találták fel, azaz 250 évvel később.

Tudtad?

Julianne Moore egy interjúban elmondta: Courtney Love és Patti Smith személyét próbálta összegyúrni Maisie tudja c. filmben, ahol ugyanis egyszerre alakít rockszárt és anyukát.

Tudtad?

Zac Efron a Dave Francoval folytatott verekedős jelenetnél eltörte a csuklóját a Rossz szomszédság című filmben. A producerek bepánikoltak, és fontolgatni kezdték, miként lehetne a törött csuklót beleilleszteni a sztoriba, de Zac egy instant műtéttel megoldotta a problémát, így másnap már mehetett is tovább a forgatás.

Tudtad?

Az eltűnés sorrendjében kemény északi bosszúfilm, a skandináv országoktól megszokott fekete humorral fűszerezve, ahol az áldozatokat az eltűnés sorrendjében ismerhetjük meg...

Tudtad?

A nimfomániás a harmadik része Lars Von Trier "Depresszió-trilógiájának", melynek első része az Antikrisztus, második a Melankólia (2011). Mindhárom film Charlotte Gainsbourg főszereplésével készült.

Kommentek