Filmek a hangulatodra szabva

Puccini: Turandot

12+ karika
Puccini: Turandot

Mesterszám

7.810 - 7.8
12 vélemény alapján

Szerintem

A jéghideg szívű, kegyetlen, vérengző, mondhatni sorozatgyilkos kínai hercegnő, (Turandot) ismét egy extrém női figura. Puccini utolsó (befejezetlen) operája mese az önfeláldozásról (Liu), a férfiak ostobaságáról (Kalaf) és a szerelem hatalmáról.

Franco Zeffirelli pazar rendezése valódi keleti képeskönyvet varázsol a Met. hatalmas színpadára, mindazok örömére, akik szeretnek elmerülni a színpadi látvány által nyújtott varázslatos világban. Az operairodalom egyik legnehezebb drámai szoprán szerepében ezúttal a főként Wagner szerepeiből ismert svéd énekesnő: Nina Stemme lép színpadra. Kalaf szerepében a felejthetetlen Pavarotti után ezúttal Marco Berti tenorját ismerhetjük meg.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Jared Leto 13 és fél kilót fogyott a Mielőtt meghaltam című filmben nyújtott alakításáért, amiért meg is kapta a Legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Tudtad?

Olivier Dahan Edith Piaf életrajzi filmje után ismét egy izgalmas témát és egy újabb felejthetetlen színészlegendát mutat be új alkotásában, a Grace: Monaco csillaga című filmben.

Tudtad?

2013-ban a Borgman lett az első holland film, ami 38 év után bekerült a cannes-i fesztiválra.

Tudtad?

A Pinokkió 2012.-ben készült feldolgozásában a több mint egy évszázados mese visszatért a lehető legközelebb ahhoz, ahonnan kiindult.

Tudtad?

A Walter Mitty titkos élete c. filmben a főszerepre alkalmasnak vélték Jim Carrey-t, Owen Wilsont, Mike Myers-t és Sacha Baron Cohen-t is, de végül Ben Stiller kapta meg azt.

Kommentek