Filmek a hangulatodra szabva

Elit játszma

16+ karika
Molly's Game

Mesterszám

6.910 - 6.9
28 vélemény alapján

Szerintem

Tegyél fel mindent egy lapra!

Molly Bloom tehetséges profi síelő, aki az olimpiai aranyra hajt, ám egy baleset következtében fel kell adnia egész addigi sportolói karrierjét. A belevaló lány új álmok után néz: Los Angelesbe költözik, ahol személyi asszisztensként kezd el dolgozni, másodállásban pedig főnöke pókerklubja vezetésébe is besegít. Molly hirtelen a hollywoodi elit legbelsőbb köreiben találja magát, vendégei menő üzletemberek, híres sportolók, mozisztárok, rendezők.

Egy kis lelemény és kitartás árán Molly a legnívósabb klub élére küzdi fel magát, ahol percenként dollármilliók cserélnek gazdát. A sikeres vállalkozásra az orosz maffia is felfigyel, csakúgy, mint az FBI. A diszkréciót mindennél fontosabbnak tartó lány nehéz helyzetbe kerül: ha nem akar rács mögé kerülni, ki kell szolgáltatnia exkluzív ügyfeleit a kormány embereinek. Az egyetlen szövetségese, ügyvédje, Charlie Jaffey, próbálja kihúzni őt a csávából: meg akarja mutatni a világnak, hogy az elveihez végsőkig ragaszkodó pókerhercegnő korrektebb játékot űz, mint ahogy azt elsőre bárki gondolná.

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

Graham Greene (színész)

Átirányítás ide:

Idris Elba

Idrissa Akuna "Idris" Elba (1972. szeptember 6.) angol színész, producer, énekes, rapper és DJ.

Idris Elba

An only child, Idris Elba was born and raised in Hackney, London, England. His father, Winston, is from Sierra Leone and worked at a Ford motor factory. His mother, Eve, is from Ghana and had a clerical duty. Idris went to school in Canning Town, where he first became involved in acting. He gained a place in the National Youth Music Theatre - thanks to a Ł1,500 Prince's Trust grant. He worked as a disc jockey in nightclubs under the nickname DJ Big Driis at age 19. However, he began auditioning for television roles in his early twenties. He has starred in both British and American productions. One of his first acting roles was on the British soap opera _"Family Affairs" (1997)_ (qv). His breakthrough role came when he landed a starring role on the American television series _"The Wire" (2002)_ (qv). He later starred in the films _Prom Night (2008/I)_ (qv), _RocknRolla (2008)_ (qv), _The Unborn (2009)_ (qv) and _Obsessed (2009)_ (qv). He also appeared in the films _American Gangster (2007)_ (qv), _Takers (2010)_ (qv), _Thor (2011)_ (qv), _Prometheus (2012/I)_ (qv), _Pacific Rim (2013)_ (qv) and _Thor: The Dark World (2013)_ (qv).

Kevin Costner

Kevin Costner (Lynwood, Kalifornia 1955. január 18.) amerikai filmszínész, filmrendező, producer, country-zenész. Lynwoodban, Kaliforniában született. A Kaliforniai Állami Egyetemen végzett marketing szakon. A szakmában azonban mindössze egyetlen hónapot dolgozott, mielőtt felcsapott színésznek. Első házasságából született három gyermeke: Anny, Lily és Joe. Házassága 1996-ban válságba jutott, majd nem sokkal később el is vált. Rövidesen megszületett negyedik gyermeke, Lyam, egy egyéjszakás kalandból. Filmes pályája nem indult be könnyen. Rengeteg kivágott jelenet és mellékszerep után következett a nagy áttörés 1985-ben a Silverado című westernnel. Az 1987-es Nincs kiút című politikai thriller és az Aki legyőzte Al Caponét már biztosan megalapozták a producerek bizalmát. Igazi sztárrá (és mellesleg szexszimbólummá) végül a Baseball bikák tette. Ezután Hollywood charme-os aranyifja 1990-ben hatalmas vállalkozásba kezdett, és feltámasztotta a halottnak hitt western műfaját: hossza ellenére (a három órás verzió mellett létezik egy négy órás is) a Farkasokkal táncoló a közönség jóvoltából minden idők egyik legnagyobb kasszasikere lett, és hét Oscar-díjat nyert (noha sokak szerint abban az évben a Nagymenők című Scorsese-műnek kellett volna tarolnia az Oscaron; ez a film csak egy díjat kapott). A Farkasokkal táncoló sikerét a további filmjei közül egyik sem érte el. Costner hamar eljutott pályája csúcsára: a Whitney Houstont pátyolgató Több, mint testőr, a Robin Hood, a tolvajok fejedelme és Oliver Stone JFK – A nyitott dosszié című filmje jó húzásnak bizonyult. Az előbbi kettő a kritikai köröket megosztotta, de a közönség ennek ellenére is kasszasikerré tette őket. A sztár azonban a 90-es évek második felében hirtelen pozíciót váltott: egyrészt a kritika és a pletykalapok egyik első számú célpontja lett, másrészt a hatalmas fiaskók mestere. A Waterworld és a A jövő hírnöke hírhedt anyagi és szakmai csődnek minősültek Hollywoodban. Costner azóta elismerést nyert az Apátlan anyátlanokkal és a Fegyvertársak című westernnel, amivel másodjára hívta új életre a műfajt. Jelenleg második feleségével él a coloradói Aspenben. Kevin Costner 2007 óta turnézik a Kevin Costner & Modern West nevű country-rock zenekarral, mellyel 2011-ig három stúdióalbumot jelentettek meg. Felléptek Európában is, többek között Ausztriában, Németországban, Svájcban, Svédországban és Görögországban.[1]

Kevin Costner

Kevin was born in Lynwood, California, on January 18, 1955, the third child of 'Bill Costner' (qv), a ditch digger and ultimately an electric line servicer for Southern California Edison, and 'Sharon Costner' (qv) (née Tedrick), a welfare worker. His older brother, Dan, was born in 1950. A middle brother died at birth in 1953. His father's job required him to move regularly, which caused Kevin to feel like an Army kid, always the new kid at school, which led to him being a daydreamer. As a teen, he sang in the Baptist church choir, wrote poetry, and took writing classes. At 18, he built his own canoe and paddled his way down the rivers that Lewis & Clark followed to the Pacific. Despite his present height, he was only 5'2" when he graduated high school. Nonetheless, he still managed to be a basketball, football and baseball star. In 1973, he enrolled at California State University at Fullerton, where he majored in business. During that period, Kevin decided to take acting lessons five nights a week. He graduated with a business degree in 1978 and married his college sweetheart, 'Cindy Costner' (qv). He initially took a marketing job in Orange County. Everything changed when he accidentally met 'Richard Burton (I)' (qv) on a flight from Mexico. Burton advised him to go completely after acting if that is what he wanted. He quit his job and moved to Hollywood soon after. He drove a truck, worked on a deep sea fishing boat, and gave bus tours to stars' homes before finally making his own way into the films. After making one soft core sex film, he vowed to not work again if that was the only work he could do. He didn't work for nearly six years, while he waited for a proper break. That break came with _The Big Chill (1983)_ (qv), even though his scenes ended up on the cutting room floor -- he was remembered by director 'Lawrence Kasdan' (qv) when he decided to make _Silverado (1985)_ (qv). Costner's career took off after that.

Póker

A póker az egyik legnépszerűbb kártyajáték a világon. A lényege, hogy a játékosok a nyílt vagy zárt kártyáikból a legjobbat kihozva elvigyék az asztal közepén lévő kasszát (angolul pot-ot). Ezt a legjobb lap kombinációval tehetik meg, tehát minden játékosnak arra kell törekednie, hogy a saját kezében legyen a legjobb. A póker szót nem csak a hagyományos, asztalnál vagy számítógépnél játszott kártyajátékra szokták használni, hanem az úgynevezett videopókerre is, ami a játékgépek egy fajtája. Ott a játékos és a játékgép üzemeltetője között megy a játék.

Tudtad?

Az olasz Oscar-nak hívott David di Donatello-díjon 12 kategóriában – köztük a legjobb film – jelölték a Éljen a szabadság!-ot, amely egyszerre pezsdítő és rendkívül aktuális vígjáték 2014-ben.

Tudtad?

Jerry Bruckheimer, A Karib-tenger-kalózai, a Bad Boys, a CSI és még számtalan szupersikerű film meg tévésorozat producere ezúttal a Távozz tőlem, Sátán! c. produkciójával bizonyítja, hogy minden műfajból ki tudja hozni a legjobbat.

Tudtad?

A Dinoszauruszok – A Föld urai című film rendezője, Marco Marenghi rendezte az azonos nevű sorozatot 14 évvel ez előtt.

Tudtad?

Belgium az Alabama és Monroe című filmmel nevezett hivatalosan A legjobb külföldi film (Foreign Language Film) kategóriában a 2014-es Oscar-díjra.

Tudtad?

A pokol kapujában a Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon 2012-ben Neslihan Atagül révén elnyerte a legjobb színésznő díját.

Kommentek