Filmek a hangulatodra szabva

Fantasztikus utazás Óz birodalmába

6+ karika
Urfin Dzhyus i ego derevyannye soldaty

Mesterszám

6.010 5.8 6.2
40 vélemény alapján

Szerintem

A galád Urfinnak nincs barátja Óz földjén. Nem csoda, hiszen a természete álnok, ő csupán irigyelni képes boldog és jó lelkű szomszédait. Egy nap a kertjében fura gaz nő ki, amelyről kiderül, hogy a hamuja varázserővel bír: bármilyen anyagot képes élővé változtatni. Elsőként egy játékbabát kelt életre, s az rábeszéli Urfint: hozza létre a fabábuk seregét és velük foglalja el Smaragdvárost. Így átveheti a hatalmat Varázsfölde felett. A terv sikerül, és Smaragdvárost azonnal Urfin városának kereszteli át. Ám Urfin egy valakivel nem számol... A kansasi Dorothy, az ifjabb, aki a nagymamája után kapta a nevét, megtalálja nagyija ezüst cipőit, amelyek hazarepítették anno Óz birodalmából. Amikor felpróbálja őket, azonnal Óz földjén találja magát, és a helybeliek segítségére siet: nagymamája régi barátaival szövetkezve hozzálát, hogy legyőzze a gonosz Urfint.

Vetítések

  10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Éjsz.
TISZApART mozi 78 p szink.
10:50
               
Extra tartalmak
Óz

Óz, a csodák csodája

Az Óz, a csodák csodája (eredeti cím: The Wizard of Oz) 1939-ben bemutatott amerikai musical, melynek L. Frank Baum népszerű meseregényének filmváltozata. (Az eredeti mű címe magyarul is azonos, de Óz, a nagy varázsló címmel is megjelent, eltérő fordításban.) A forgatókönyvet Noel Langley, Edgar Allan Woolf és Florence Ryerson írta, a filmet Victor Fleming, Richard Thorpe és King Vidor rendezte, a zenéjét Herbert Stothart és Harold Arlen szerezte, a producere Mervyn LeRoy volt, a Metro-Goldwyn-Mayer készítette és forgalmazta. Amerikában 1939. augusztus 25-én, Magyarországon első szinkronnal 1960. december 8-án, majd második szinkronnal 1977. január 13-án mutatták be a mozikban, a harmadik szinkronnal 1992. december 25-én az MTV 2-n vetítették le a televízióban, a negyedik szinkronnal viszont 2000-ben adták ki VHS-en.

Tudtad?

A Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! című filmet a mozikban a "francia Boratként" is emlegetik, mivel a „Borat” legjobb pillanatait idézi, némi franciás sármmal.

Tudtad?

A The Expendables – A feláldozhatók 3. kalózmásolata már három héttel a bemutató előtt felkerült az internetre, 189 ezren töltötték le 24 órán belül a filmet.

Tudtad?

A Godzilla c. filmben a szörny tappancsa legszélesebb pontján 17.66 méter.

Tudtad?

Matthew McConaughey improvizál a A Wall Street farkasa c. filmben, amikor dudorászik és közben ütögeti a mellkasát. A filmben egyébként rengeteg rögtönzés van a párbeszédeknél.

Tudtad?

A 2013-as Angelique egyik adaptációja az 1964-es Angélique, az angyali márkinő című filmnek.

Kommentek