Filmek a hangulatodra szabva

Fantasztikus utazás Óz birodalmába

6+ karika
Urfin Dzhyus i ego derevyannye soldaty

Mesterszám

6.010 5.8 6.2
40 vélemény alapján

Szerintem

A galád Urfinnak nincs barátja Óz földjén. Nem csoda, hiszen a természete álnok, ő csupán irigyelni képes boldog és jó lelkű szomszédait. Egy nap a kertjében fura gaz nő ki, amelyről kiderül, hogy a hamuja varázserővel bír: bármilyen anyagot képes élővé változtatni. Elsőként egy játékbabát kelt életre, s az rábeszéli Urfint: hozza létre a fabábuk seregét és velük foglalja el Smaragdvárost. Így átveheti a hatalmat Varázsfölde felett. A terv sikerül, és Smaragdvárost azonnal Urfin városának kereszteli át. Ám Urfin egy valakivel nem számol... A kansasi Dorothy, az ifjabb, aki a nagymamája után kapta a nevét, megtalálja nagyija ezüst cipőit, amelyek hazarepítették anno Óz birodalmából. Amikor felpróbálja őket, azonnal Óz földjén találja magát, és a helybeliek segítségére siet: nagymamája régi barátaival szövetkezve hozzálát, hogy legyőzze a gonosz Urfint.

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak
Óz

Óz, a csodák csodája

Az Óz, a csodák csodája (eredeti cím: The Wizard of Oz) 1939-ben bemutatott amerikai musical, melynek L. Frank Baum népszerű meseregényének filmváltozata. (Az eredeti mű címe magyarul is azonos, de Óz, a nagy varázsló címmel is megjelent, eltérő fordításban.) A forgatókönyvet Noel Langley, Edgar Allan Woolf és Florence Ryerson írta, a filmet Victor Fleming, Richard Thorpe és King Vidor rendezte, a zenéjét Herbert Stothart és Harold Arlen szerezte, a producere Mervyn LeRoy volt, a Metro-Goldwyn-Mayer készítette és forgalmazta. Amerikában 1939. augusztus 25-én, Magyarországon első szinkronnal 1960. december 8-án, majd második szinkronnal 1977. január 13-án mutatták be a mozikban, a harmadik szinkronnal 1992. december 25-én az MTV 2-n vetítették le a televízióban, a negyedik szinkronnal viszont 2000-ben adták ki VHS-en.

Tudtad?

Lenny Abrahamson Frank című filmje a Sundance Filmfesztiválon elsöprő kritikai és közönségsikert aratott.

Tudtad?

Chris Cooper is szerepelt volna A nő néhány jelenetében, ha a végleges verzióból végül ki nem vágják az összeset.

Tudtad?

Bár Llewyn Davis fikciós karakter, történetét nagyban ihlette Dave Van Ronk folkzenész élete.

Tudtad?

Natalia Oreiro, A német doktor című filmben vállalt szerepéért két hónapig intenzíven tanult németül, ugyanis a párbeszédek több mint fele ezen a nyelven van.

Tudtad?

Néhány akciójelenet is volt a Halhatatlan szeretők c. filmben, de miután folyton arra akarták rávenni a rendezőt, hogy tegyen bele még, inkább dacosan törölte az összes addigit.

Kommentek