Filmek a hangulatodra szabva

Hokuszai - A nagy hullámon túl

12+ karika
Hokusai

Mesterszám

4.510 - 4.5
4 vélemény alapján

Szerintem

A Hokuszai – A nagy hullámon túl című másfél órás film egy exkluzív tárlatvezetés a British Museum azonos című kiállításáról – amelyre a világ számos országából érkeztek fametszetek, nyomatok, festmények és illusztrált könyvek, egyedülállóan átfogó képet nyújtva Hokuszai munkásságáról – és egyben egy lebilincselő dokumentumfilm Kacusika Hokuszai művészetéről és életéről. A múzeumon kívül Japánban és Franciaországban forgatott ismeretterjesztő film a Hokuszai pályája mellett túl egyúttal a bezárkózó 19. századi Japán titokzatos és egzotikus világáról és ad képet.

A full HD felbontás 16-szorosát lehetővé tevő 8K Ultra HD technológia segítségével rögzített filmben a művészettörténet kiemelkedő szakemberei kalauzolják végig a nézőt Hokuszai festészetének és nyomtatott műveinek titkain, miközben rendkívül részletgazdag közeli felvételeken tárulnak fel a művek a mozivásznon.

angol-japán film 2017,
színes dokumentumfilm
Hossz: 90 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2017. 10. 01., vasárnap Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Stáb

Vetítések

  10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Éjsz.
P'Art Mozi 90 p       fel.
16:20
         

Tudtad?

A hangtechnikusok 3.5 méter magas, 5.5 méter széles 100 000 wattos hangrendszert vittek a forgatás helyszínére, hogy eredeti, épített környezetben rögzíthessék Godzilla legendás, mindent elsöprő üvöltését.

Tudtad?

A Frank című film főhősét alkotói Chris Sievey brit komikus Frank Sidebottom néven ismert karaktere alapján dolgozták ki.

Tudtad?

A Justin Bieber - Belive c. filmet eredetileg 3D-ben akarták elkészíteni, de rájöttek, hogy ettől nem lesz jobb.

Tudtad?

A Violetta: A koncert c. filmben látható színpad felépítése 12 óráig, lebontása 8 óráig tart, a turné díszleteit összesen 7 kamionnal szállítják.

Tudtad?

A Noé vetítését betiltották Bahrain, Qatar, és az Egyesült Arab Emirátusok területén, ugyanis a helyi kormány szerint ez szembe ütközik az iszlám tanításokkal. Hasonló történt Egyiptomban, ott azt mondták, hogy a film "provokálná a hívők érzéseit".

Kommentek