Filmek a hangulatodra szabva

Igaz történet alapján

12+ karika
D'après une histoire vraie

Mesterszám

4.910 - 4.9
7 vélemény alapján

Szerintem

A Párizsban élő Delphine szinte fürdik a sikerben, hiszen első regénye azonnal bestsellerré vált. Következő könyve viszont várat magára, hiszen az írónő hamar alkotói válságba került. Mindezt névtelen levelek is tetézik, amelyekben családját fenyegetik. Az egyik dedikáláson egy rejtélyes nő jelenlétére lesz figyelmes, aki gyönyörű, intelligens, és úgy tűnik, lehetetlen neki ellenállni. Elle teljes mértékben elcsavarja Delphine fejét, ezzel felborítva az asszony életét, aki számára minden kétségessé válik, ami mindaddig biztosnak tűnt...

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

Eva Green

Eva Gaëlle Green (Franciaország, Párizs, 1980. július 5. –) francia színésznő és modell. Eva Green Párizsban született 1980-ban. Édesanyja Marlène Jobert francia színésznő, édesapja Walter Green francia-svéd fogorvos. Apai ágon a híres francia zeneszerző, Paul Le Flem dédunokája. Egy kétpetéjű ikertestvére van, Joy (Johanne). Tanulmányait Párizsban, angol nyelvű iskolákban végezte (American School of Paris, American University of Paris). Kezdetben az egyiptológia vonzotta, majd 14 évesen úgy határozott, színésznő lesz.[1] Bár anyja kezdetben féltette a színészi pályától, mert túl érzékenynek tartotta hozzá, később minden támogatást megadott neki.[2] Filmes karrier[szerkesztés] 1997 és 2000 között a párizsi St. Paul Drama School, majd rövidebb ideig a londoni Webber Douglas Academy of Dramatic Art és a New York-i Tisch School of the Arts hallgatója volt. Párizsba visszatértét követően színházban lépett föl. 2001-ben a Jalousie en Trois Fax című darabban nyújtott szerepéért Molière-díjat kapott. Első filmjét, az Álmodozókat 2002-ben mutatták be. A szereppel együtt járó teljes frontális meztelenség és szexjelenetek miatt szülei és ügynöke próbálták lebeszélni a szerepről. Később a színésznő úgy nyilatkozott, zavarban akkor volt, amikor a szülei megnézték a filmet.[3] Ezt követően szerepet vállalt a 2004-ben bemutatott Arzéne Lupin-ban is. Ridley Scott 2006-os Mennyei királyság című filmjében Sybilla szerepét kapta meg. Csalódottan vette tudomásul, hogy a moziváltozatból jeleneteinek többségét kivágták, így alakítása csak a rendezői változatban teljesedhetett ki.[4] Másik fontos szerepét a 2006-os James Bond-filmben, a Casino Royale-ben könyvelhette el, amelyben az új Bond-lányt, Vesper Lyndet alakította. Szerepelt még továbbá Az arany iránytűben, bár a boszorkány szerepe nehézséget okozott számára tériszonya folytán; emiatt nem is volt hajlandó újraforgatni egy jelenetet.[5] Feltűnt továbbá a Franklynben, a Merülésekben, a Méhben, a Hétköznapi párban és az Éjsötét árnyékban is. 2014-ben a Londoni rémtörténetek (Penny Dreadful) sorozat főszerepében láthattuk. A Camelot című sorozat első két évadában Morgan la Fayt alakította. Modellkarrier[szerkesztés] A színészet mellett Green modellkedést is vállalt (Breil, Emporio Armani, Lancôme, Heineken), és ő volt a Christian Dior Midnight Poison parfümjének reklámarca is.

Párizs

Párizs (franciául: Paris, latinul: Lutetia, vagy a későbbi neolatin Lutetia Parisiorum) Franciaország fővárosa. Az ország északi részén, a Szajna folyó partján terül el, az Île-de-France régió (vagy Région Parisienne) szívében. Párizs Európa egyik legnépesebb városa. Becsült népessége elővárosait nem számítva 2006 januárjában 2 167 944 fő volt, ám agglomerációival a Párizsi „unité urbaine” (városi terület) populációja 2005-ben több volt mint 9 millió fő, míg a Párizs „aire urbaine” (fővárosi terület) 12 millió lakost számlált. A két évezreden keresztül fontos szerepet játszó Párizs ma is a világ egyik vezető gazdasági és kulturális központja, befolyása a politikára, az oktatásra, a szórakoztatóiparra, a sajtóra, a divatra, a tudományra és a művészetekre a világ négy legjelentősebb városa közé emelte. A Région Parisienne Franciaország legfejlettebb területe, gazdaságának központja: 2006-ban 500,8 milliárd euróval a francia bruttó hazai termék egynegyedét adta. A világ 500 legjelentősebb vállalatából 38 székel Párizs számos üzleti negyedének egyikében. Jelentős nemzetközi szervezetek, mint az UNESCO, az OECD, az ESA és az ICC is párizsi központú. A világban Párizs a legnépszerűbb úticél a turisták körében, évi több mint 30 millió látogatóval. Az Economist Intelligence Unit 2011-es rangsora szerint a világ 16. legélhetőbb városa.[3]

Vincent Pérez

Vincent Pérez (Lausanne, 1964. június 10. –) svájci színész, rendező és fényképész.[1] Nemzetközi szinten legismertebb filmes alakításai közé tartozik a főszereplő Ashe Corven A holló 2. – Az angyalok városa című filmben, valamint a Kárhozottak királynője című filmben Marius de Romanus. A francia filmművészetet tekintve híresebb szerepei közé sorolható a Cyrano de Bergerac, A púpos, a Margó királyné és az Indokína. Pérez 1964. június 10-én született a svájci Lausanne-ben, spanyol apa és német anya második gyermekeként, két testvére van. Édesanyja háztartásbeliként, míg édesapja egy import-export vállalkozásban dolgozott. Pérez hétéves korában látott egy Charlie Chaplin-filmet, ekkor kezdett el arról álmodozni, hogy egyszer ő is színész lesz.[1] Először Genfben végzett színművészeti tanulmányokat, ezt követte a párizsi French National Academy of Dramatic Arts, majd a Théâtre Nanterre-Amandiers színitanodája. Pályafutását színpadi színészként kezdte, később a filmszínészet felé fordult. A filmes áttörést az 1990-es Cyrano de Bergerac hozta meg számára, melyben Gérard Depardieu oldalán szerepelt,[1] alakításáért César-jelölést kapott. A színpad és a filmvászon mellett televíziós szerepeket is vállalt, az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék francia változatában (Különleges ügyosztály – Párizs) a főszereplő Vincent Revelt alakította három évadon keresztül. A színészet mellett a rendezésben is kipróbálta magát, két rövidfilmje (L'échange és Rien à dire) Arany Pálma-jelölést kapott a Cannes-i fesztiválon. 2015-ben Hans Fallada 1947-es könyve alapján rendezte meg az Alone in Berlin című filmet.[2] A fényképészet iránt tizenöt évesen kezdett érdeklődni, műveit több alkalommal kiállították, első alkalommal 2011-ben Oroszországban, „From Vladivostok to Paris” címmel.[3] Íróként 2007 és 2010 között sikeres képregénysorozatot jelentetett meg, La Fôret címmel, amely egy gyerekeknek szóló, kelta meséken alapuló fantasy. 2011-ben társszerzőként vett részt a Le Paris du cinéma című útikönyv megírásában.[4] A szexszimbólumként számon tartott színész[5] – akit a People magazin beválasztott a világ 50 legszebb embere közé[6] – 1998 óta Karine Silla szenegáli származású francia színésznő házastársa, három gyermekük született, jelenleg Franciaországban élnek.[1] Perez korábban Jacqueline Bissettel és Carla Brunival állt romantikus kapcsolatban.[6]

Tudtad?

Az élet ízei című kulináris vígjáték Steven Spielberg és Oprah Winfrey produceri irányítása alatt készült.

Tudtad?

A Lego-kaland című filmben minden, amit látunk, LEGO-ból van. Beleértve a tüzet, vizet, füstöt, a robbantásokat és a lézerkardot is.

Tudtad?

Ha a Godzilla filmhez a digitális trükköket egyetlen komputeren számították volna ki, akkor azok 445 év alatt készültek volna el: vagyis egy reneszánsz CGI-szakembernek 1570-ben kellett volna megnyomni a “render” gombot.

Tudtad?

A Kavarás című filmben megjelenik Adam és Drew Az 50 első randi cimű filmjéből már ismert Tízmásodperces Tom, és elismétli jellegzetes bemutatkozását: Heló, Tom vagyok!

Tudtad?

Gary Poulter, aki Wade-et (G-Daawg) alakítja a Joe című filmben, egy hajléktalan, ugyanis a rendező, David Gordon Green szokása, hogy helyi lakosokat toborozzon filmjeibe. Polter néhány hónappal a film befejezte után az utcákon halt meg.

Kommentek