Filmek a hangulatodra szabva

Bosszúvágy

18+ karika
Death Wish

Mesterszám

6.610 - 6.6
16 vélemény alapján

Szerintem

A chicagói sebészorvos, Dr. Paul Kersey csak közvetetten ismeri az utcai erőszakot, amit a műtőjébe került számtalan áldozat szenved el. Ám mindez megváltozik, mikor feleségét és lányát brutális támadás éri külvárosi otthonukban. Megelégelve a túlterhelt rendőrség tétlenségét, a bosszúvágytól fűtött Paul maga ered az elkövetők nyomába, hogy igazságot szolgáltasson. A megszaporodó önítélkezésekre a média is felfigyel, a lakosság pedig azt találgatja, hogy őrangyal vagy hóhér járja-e a város utcáit.

A Bosszúvágy alapjául a Charles Bronson főszereplésével készült, azonos című film szolgált, melyet a magyar mozikban annak idején több mint egymillióan látták.

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

Bruce_Willis

Walter Bruce Willis (Baumholder, Idar-Oberstein, NSZK, 1955. március 19. –) Golden Globe-díjas és Emmy-díjas, német-amerikai színész és énekes. Az 1980-as évek végén vált ismertté, s azóta hollywoodi karriert futott be első számú sztárként és karakteres mellékszereplőként is; legismertebb szerepe John McClane a Die Hard-filmekből. Willis felesége Demi Moore színésznő volt tizenhárom éven át egészen 2000-ig, ezen idő alatt három lányuk született. Több zenei albumot jelentetett meg és feltűnt televíziós sorozatokban is. Filmográfiája több mint hatvan címet számlál, közöttük is olyan jól ismert, nagy sikerű produkciókat, mint a Ponyvaregény, Az ötödik elem, az Armageddon és a Hatodik érzék. Állandó magyar hangja Dörner György. A filmek, melyekben Willis szerepelt, az észak-amerikai mozipénztáraknál 2,64 / 3,05 milliárd dollárt hoztak, amivel főszereplőként a kilencedik legnagyobb bevételt elérő színész, kisebb szerepeit is számlálva pedig a tizenkettedik.[1][2] Több díjat is elnyert karrierje során, és a nyilvánosság előtt adott hangot az amerikai hadsereg iránt érzett rokonszenvének.

Elisabeth Shue

Elisabeth Judson Shue (Wilmington, Delaware, 1963. október 6. –) amerikai színésznő. Ismertebb filmjei közé tartozik a Karate kölyök (1984), az Egy bébiszitter kalandjai (1987), a Koktél (1988) a Vissza a jövőbe-filmek második és harmadik része (1989, 1990), a Las Vegas, végállomás (1995), Az Angyal (1997), az Árnyék nélkül (2000) és a Bosszúvágy (2018). Szerepléseivel több díjat elnyert, pályafutása során Oscar-, valamint Golden Globe- és BAFTA-díjra is jelölték. A filmezés mellett televíziós sorozatokban is többször szerepelt: a CSI: A helyszínelők című drámasorozatban 2012 és 2015 között főszerepet alakított.

Elisabeth Shue

Elisabeth Shue was born in Wilmington, Delaware, to Anne Brewster (Wells), who worked for the Chemical Banking Corporation, and James William Shue, a lawyer and real estate developer. She is of German and English ancestry, including descent from Mayflower passengers. Shue's parents divorced while she was in the fourth grade. Owing to the occupational demands of her parents, Shue and her siblings found plenty of time to get into trouble in their suburban neighborhood, but Elisabeth soon enrolled in Wellesley College, an all-female institution which kept her out of trouble. During her studies, she found a way to make a little extra money by acting in television commercials. Elisabeth became a common sight in ads for Burger King, DeBeers diamonds, and Hellman's mayonnaise. In 1984, she landed a role in the _The Karate Kid (1984)_ (qv) as the on-screen girlfriend of 'Ralph Macchio (I)' (qv) and a role as the teenage daughter of a military family in the short-lived series _"Call to Glory" (1984)_ (qv). At this time, Shue got herself an acting coach and transferred to Harvard, where she began studying political science. She continued her acting work with _Adventures in Babysitting (1987)_ (qv), _Cocktail (1988)_ (qv), _Soapdish (1991)_ (qv) and _The Marrying Man (1991)_ (qv). Unfortunately, time was catching up with the impressive girl-next-door. Her brother 'Andrew Shue' (qv) had almost eclipsed her own fame by landing a starring role in the hit TV series _"Melrose Place" (1992)_ (qv). It was at this time that Elisabeth took a chance on a low-budget, high-risk project entitled _Leaving Las Vegas (1995)_ (qv), directed by 'Mike Figgis' (qv). Her gutsy portrayal of a prostitute mixed up with a suicidal alcoholic paid off as she was recognized with a Best Actress nomination at the Academy Awards that year. This was the turning point of her career. What followed was a barrage of film roles, including _The Saint (1997)_ (qv), 'Woody Allen' (qv)'s _Deconstructing Harry (1997)_ (qv), _Palmetto (1998)_ (qv) and _Hollow Man (2000)_ (qv).

Vincent D'Onofrio

Átirányítás ide:

Tudtad?

Jerry Bruckheimer, A Karib-tenger-kalózai, a Bad Boys, a CSI és még számtalan szupersikerű film meg tévésorozat producere ezúttal a Távozz tőlem, Sátán! c. produkciójával bizonyítja, hogy minden műfajból ki tudja hozni a legjobbat.

Tudtad?

Eredetileg Mila Kunis játszotta volna Jackie Kennedy-t, Liam Neeson pedig Lyndon B. Johnson amerikai elnök szerepét kapta volna A komornyik című filmben.

Tudtad?

Az Alabama és Monroe a kanadai Cinéma de la Ville de Québec hivatalos versenydíját és a közönségdíjat is megnyerte.

Tudtad?

Ellar Coltrane, a Sráckor főszereplője 7 éves volt a forgatás kezdetekor, mire befejezték a filmet, már a 18. életévét is betöltötte.

Tudtad?

A Sráckor című film munkacíme eredetileg 12 év volt, a rendező a közben megjelent Oscar-díjat nyert 12 év rabszolgaság miatt változtatta meg a címét.

Kommentek