Filmek a hangulatodra szabva

Coldplay: A Head Full of Dreams

12+ karika
Coldplay: A Head Full of Dreams

Mesterszám

4.610 - 4.6
22 vélemény alapján

Szerintem

Matt Whitecross, az Oasis zenekar pályáját bemutató, többszörös díjnyertes "Supersonic" film rendezőjének új alkotása a világ egyik legnépszerűbb rockbandája, a Coldplay történetét mutatja be a zenekar saját szavaival, az első lépésektől a monumentális stadionkoncertekig. A film lenyűgöző koncertfelvételeket vonultat fel az együttes legutóbbi, A Head Full of Dream világturnéjáról, köztük olyan ikonikussá vált dalokkal, mint a Fix you vagy a Viva La Vida. Emellett bensőséges hangulatú backstage-interjúkkal és eddig sosem látott archív felvételekkel mutatja be a zenekartagok mély barátságát és összetartását, ami hozzásegítette őket, hogy 20 év alatt a rockzene csúcsára érhessenek.

angol film 2018,
színes koncertfilm
Hossz: 115 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2018. 11. 15., csütörtök Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Szereplők

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A bluegrass eredete és témái összecsengenek a film történetével, melyben az élet, a halál, a születés, a szülői lét és az egymásnak nyújtott vigasz jelenik meg. Az Alabama és Monroe filmzenéje főleg bluegrass stílusban íródott.

Tudtad?

A Viharsarok rendezője, Császi Ádám a film forgatókönyvét Szabó Ivánnal közösen jegyzi.

Tudtad?

A Llewyn Davis világa rendezői, a négyszeres Oscar-díjas Joel és Ethan Coen napjaink legelismertebb amerikai alkotópárosa, akiknek mostani remeklése tavaly a cannes-i versenyprogramban volt először látható, és a Steven Spielberg vezette zsűri a zsűri nagydíját ítélte oda a filmnek.

Tudtad?

Katy Perry eljátszhatta volna Julie-Ann szerepét A hang ereje című filmben, de visszautasította.

Tudtad?

2013-ban a Borgman lett az első holland film, ami 38 év után bekerült a cannes-i fesztiválra.

Kommentek