Filmek a hangulatodra szabva

Dumplin' – Így kerek az élet

12+ karika
Dumplin'

Mesterszám

6.210 - 6.2
9 vélemény alapján

Szerintem

Az egykori szépségkirálynő folyamatosan kritizálja plusz méretű tizenéves lányát, Dumplint, aki azonban nem sokat ad a szavára. Munkát vállal a helyi gyorsétkezdénél, ahol találkozik egy szexi magániskolás sportolóval. Dumplin nem lepődik meg, hogy vonzódik a fiúhoz, de azon már igen, hogy a dolog kölcsönös. Ahelyett, hogy ettől még magabiztosabbá válna, kételkedni kezd önmagában. Végül úgy dönt, tiltakozásul anyja látszólag felszínes és csak a külcsínre adó világa ellen, úgy szerzi vissza önbizalmát, hogy megteszi a legrémisztőbb, ám egyben nagyon bátor és vicces dolgot: jelentkezik a városi szépségversenyre. Legnagyobb meglepetésére mások is követik példáját és csatlakoznak a tűsarkú forradalomhoz.

Vetítések

  10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Éjsz.
Barátság Klubmozi Székesfehérvár 110 p         szink.
18:00
       
Extra tartalmak

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston (Jennifer Joanna Aniston[2] vagy Jennifer Anastassakis[3]) (Los Angeles, Kalifornia, 1969. február 11. –) amerikai színésznő. A családjával New Yorkba költözött. Apja a görög származású színész John Aniston, eredeti neve Yannis Anastassakis. Anyja New York-i születésű Nancy Dow. Iskoláit (Rudolf Steiner School's, New York's High School of the Performing Arts) New Yorkban végezte. Keresztapja a Kojaket alakító Telly Savalas. A színésznő az 1990-ben forgatott Hogyan töltöttem a nyaram (How I spent my summer) című filmben debütált, majd a rövid életű Molloy című sorozatban szerepelt. Következő sorozata, a Ferris Bueller is hamar megbukott, mindössze négy epizód került adásba. Ezek után kisebb vendégszerepeket kapott olyan sorozatokban, mint a Quantum Leap (Quantum Leap - Az időutazó), a Herman's Head, vagy a Burke's Law (Burke törvénye). 1993-ban a Sunday Funnies (Mókás vasárnapok) című tévéshow-ban szerepelt, majd a Mark Jones által rendezett Leprechaun című horror-vígjátékában volt látható, mint Tory Reding. Beérkezés[szerkesztés] 1994-ben részt vett a Jóbarátok meghallgatásán. Eredetileg Monica Geller szerepére jelentkezett, de Rachel szerepéhez jobban tudott idomulni. A sorozat hatalmas siker lett, 10 évad készült belőle. A szereplők közül Jennifer lett a legnépszerűbb, frizuráját tömegek utánozták. Öt Emmy-díjra jelölték, és az utolsó két évadért egymillió dollárt kapott epizódonként, ezzel be is került a 2005-ös Guinness Rekordok Könyvébe. Mindemellett a sorozat készítői a mai napig egy nagyfilm elkészítésében reménykednek, és újra meg újra felmerül a folytatás lehetősége is. Pályája csúcsán[szerkesztés] Legnagyobb sikerei[forrás?] a 2003-as Minden6ó – melyben Jim Carrey partnereként volt látható – és a 2004-es Derült égből Polly, amelyben Ben Stillerrel szerepelt. Két 2005-ös filmjéről, a Kisiklottakról, valamint az Azt beszélikről a kritikusok jó véleménnyel voltak, és nagy bevételt is hoztak a filmkészítőknek. 2006-ban újabb két filmet forgatott. A Jóbarátnők egy kis költségvetésű film, melyet a Cannes-i filmfesztiválon mutattak be. A Szakíts, ha bírsz pedig egy újabb hatalmas sikerű film, melyet akkori párjával, Vince Vaughnnal együtt készítettek.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston was born in Sherman Oaks, California, to actors 'John Aniston' (qv) and 'Nancy Dow' (qv). Her father is Greek, and her mother is of English, Irish, Scottish, and Italian descent. Jennifer spent a year of her childhood living in Greece with her family. Her family then relocated to New York City where her parents divorced when she was 9. Jennifer was raised by her mother and her father landed a role, as "Victor Kiriakis", on the daytime soap _"Days of Our Lives" (1965)_ (qv). Jennifer had her first taste of acting at age 11 when she joined the 'Rudolf Steiner' (qv) School's drama club. It was also at the 'Rudolf Steiner' (qv) School that she developed her passion for art. She began her professional training as a drama student at New York's School of Performing Arts, aka the "Fame" school. It was a division of Fiorello H. LaGuardia High School of Music and the Arts. In 1987, after graduation, she appeared in such Off-Broadway productions as "For Dear Life" and "Dancing on Checker's Grave". In 1989, she landed her first television role, as a series regular on _"Molloy" (1989)_ (qv). She also appeared in _"The Edge" (1992)_ (qv), _"Ferris Bueller" (1990)_ (qv), and had a recurring part on _"Herman's Head" (1991)_ (qv). By 1993, she was floundering. Then, in 1994, a pilot called "Friends Like These" came along. Originally asked to audition for the role of "Monica", Aniston refused and auditioned for the role of "Rachel Green", the suburban princess turned coffee peddler. With the success of the series _"Friends" (1994)_ (qv), Jennifer has become famous and sought-after as she turns her fame into movie roles during the series hiatus.

Tudtad?

A komornyik című filmnek 41 jegyzett producere van, valószínűleg ez világrekordnak számít.

Tudtad?

Ágh István Huszárik Zoltán filmjeinek titkáról: "Stílusa egységes, mert mindig a halálba futó életről szól. Cselekménytelen, mert a lélek történetét kutatja, akár a költészet, képzőművészet és a zene. A motívumok eltűnnek és felbukkannak egyre tragikusabban; megunhatatlanok, mint a tenger, zöld rét és élet."

Tudtad?

A hetvenes évek amerikai paranoiafilmjeinek (Magánbeszélgetés, A keserű három napja, A mandzsúriai jelölt) hangulatát és stílusát idéző Halálos mélység megtörtént eseményeken alapuló thriller, amely az összeesküvés elméletek kedvelői mellett az óceán mélységétől rettegőknek is garantáltan izgalmas szórakozást kínál.

Tudtad?

A Justin Bieber - Belive című koncertfilmet mindössze három napig játszották az ausztráliai mozikban.

Tudtad?

A Pofázunk és végünk főszerepeit, James és Ben karakterét eredetileg Dwayne Johnson-nak és Ryan Reynolds-nak szánták.

Kommentek