Filmek a hangulatodra szabva

Film Farm 2

16+ karika
Film Farm 2

Mesterszám

10.010 - 10.0
1 vélemény alapján

Szerintem

Ahogy a cím is jelzi: ez már a második rész, és mivel nyilván csak a sikeres dolgokat szokás folytatni, ezért kimondhatjuk: mostanra bebizonyosodott, hogy a Film Farm formula működőképes. De mi az a Film Farm?

Pofonegyszerű. Egy válogatás az év legjobb hazai kisfilmjeiből, 8 kisfilm egyetlen nagyjátékfilm áráért. A film összeállítói gondoskodtak arról, hogy az élmény kellőképpen színes legyen. Az idei felhozatalban lehet találni történelmi filmet, áldokumentumfilmet, science fictiont, vígjátékot, sőt még egy animációs filmet is. A rövidfilmeket afféle bonbonokként fogyaszthatjuk el sorra egymás után: sose tudhatjuk, mit hoz a következő, de hogy nem olyan lesz, mint az előző, az szinte biztos. Egy ilyen válogatásra jegyet váltani a legjobb értelemben vett biztonsági játék: ha nem tetszik, amit látunk, sebaj, mindjárt véget ér, és jön a következő, az pedig szinte biztos, hogy a nyolc film között mindenki találhat magának legalább egy kedvencet.

Az idei felhozatal alkotói egyáltalán nem kispályások: a Hurok rendezője, Madarász Isti is újra rövidfilmet forgatott, de az Újratervezés megálmodója, Tóth Barnabás is új művel rukkolt elő. Kreativitástól és alkotói merészségtől duzzadó produkciók sorakoznak fel, melyek a formátumuk miatt sokkal szabadabbak tudnak lenni, mint a mai nagyjátékfilmek többsége.

A válogatásban szereplő filmek:

- Záridő (Reich Dániel),
- Tetemre hívás (Madarász Isti),
- Van egy határ (Tóth Barnabás),
- A répa (Lengyel Balázs),
- Balkon (Dell’Edera Dávid),
- Vége (Borsos Miklós),
- A csatárnő bal lába életveszélyes (Szilágyi Fanni),
- Hetvenes (Dombrovszki Linda)

Vetítések

  10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Éjsz.
Art+Cinema 115 p     szink.
14:00
           

Tudtad?

Filmbaki a 3 nap a halálig c. filmben: Amikor Ethan meglátja Mitat felakasztott testét a fürdőszobában, a halott férfin hirtelen csuklót cserél karórája.

Tudtad?

Darren Aronofsky rendező gyermekkora óta rajong Noé karakteréért és történetéért.

Tudtad?

A Veszélyzóna Paul Walker utolsó filmje.

Tudtad?

A Justin Bieber - Belive c. filmet eredetileg 3D-ben akarták elkészíteni, de rájöttek, hogy ettől nem lesz jobb.

Tudtad?

A Gyermekeink című film képviselte Belgiumot 2013-as Oscar díjátadón "A legjobb külföldi film" kategóriában.

Kommentek