Filmek a hangulatodra szabva

Halloween

18+ karika
Halloween

Mesterszám

6.010 - 6.0
35 vélemény alapján

Szerintem

Jamie Lee Curtis visszatér Laurie Strode ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt.

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis (Los Angeles, Kalifornia, 1958. november 22. –) kétszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznő, író. A Sikolykirálynő, gyermekkönyv író, férje révén a Lady Haden-Guest cím birtokosa, de ezt a címét az Amerikai Egyesült Államokban nem használja. Az Activia szóvivője és The Huffington Post nevű online újság bloggere. Jamie Los Angelesben, Kaliforniában született a híres színész Tony Curtis és Janet Leigh lányaként. Apai nagyszülei magyarországi zsidó emigránsok voltak. Szülei 1962-ben elváltak, anyja Robert Brandthez ment feleségül. Egy nővére van, Kelly Curtis, aki szintén a színészi pályát választotta, és számos féltestvére, apja későbbi házasságaiból: Alexandra, Allegra, Ben, és Nicholas Curtis, aki 1994-ben drog túladagolásban halt meg. Első szerepét a Columbo: A szuperintelligens gyilkos című epizódjában játszotta mint pincérnő. Debütáló filmszerepe, az 1978-as Halloween - A rémület éjszakája című filmben Laurie Strode volt. Ezután a 80-as években több horrorfilmben is játszott, innen ered Sikoly királynő neve is. Majd később krimikben és vígjátékokban szerepelt. Magánélete[szerkesztés] 1984. december 18-án feleségül ment Christopher Guesthez, Haden-Guest bárójához. A házaspárnak két örökbefogadott gyermeke van. Ezen kívül Jamie Jake Gyllenhaal „keresztanyja”.

Tudtad?

Lenny Abrahamson Frank című filmje a Sundance Filmfesztiválon elsöprő kritikai és közönségsikert aratott.

Tudtad?

Kezdetben Cate Blanchett-et szánták A futurológiai kongresszus főszerepére.

Tudtad?

A Lucy lett az első olyan felnőtt korhatáros film, melynél (részben) IMAX technológiát használtak a forgatás során.

Tudtad?

Carlo Collodi meséje, a Pinokkió 1881-ben indult hódító útjára, akkor még Egy bábu története címmel jelent meg folytatásos történetként egy gyermekújságban.

Tudtad?

Robert Redford azért vállalta el az Amerika Kapitány - A tél katonája filmben Alexander Pierce szerepét, mert unokái nagy rajongói a Marvel Studios filmjeinek.

Kommentek