Filmek a hangulatodra szabva

Koller Éva bátorsága

12+ karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

1948. Koller Éva, egy fiatal holokauszt-túlélő egy nap összetalálkozik az egykori csendőrrel, aki annak idején megölte a vőlegényét, őt marhavagonba zárta és deportálta. A fiatalasszony elmegy a rendőrségre, hogy feljelentést tegyen, de egy megdöbbentő igazsággal kell szembesülnie: az egykori csendőr ma már az új rendszer vezető embere. Évát választás elé állítják: vagy aláírja, hogy tévedett, vagy újra rács mögé kerül.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Wally Pfister ragaszkodott hozzá, hogy digitális kamera nélkül, analóg formában vegyék fel a filmet, így még a kidolgozásnál sem használtak digitális eszközöket.

Tudtad?

Kate Winslet már öt hónapos terhes volt, amikor A beavatottat forgatták. Habár csak négy hétig kellett a kamerák előtt lennie, egy idő után a teljes alakos felvételeken iPaddel és mappákkal takarta el egyre növekvő pocakját.

Tudtad?

Az Amerikai botrány veszekedős jelenetében Christian Bale és Jennifer Lawrence végig rögtönöz, ugyanis képtelenek voltak azonosulni a forgatókönyvben leírt sorokkal. Így a rendező, David O. Russell beleegyezett: Mondjatok amit akartok!

Tudtad?

Miguel Ferrer az 1987-es és a 2014-es Robotzsaruban is szerepel.

Tudtad?

A Lego-kaland című film elkészítésénél kombinálták az stop-motion technikát és a CGI-t. A készítők azt akarták, hogy a számítógéppel készült effektek ne látszódjanak egyértelműen, és a látvány valódinak tűnjön.

Kommentek