Filmek a hangulatodra szabva

Kurszk

16+ karika
Kursk

Mesterszám

6.510 - 6.5
11 vélemény alapján

Szerintem

A film a K-141 Kurszk orosz atommeghajtású tengeralattjáró igaz történetén alapul, amely 2000-ben egy hadgyakorlat során a teljes, 118 fős legénységével süllyedt el a Barents-tengeren. Gyakorlatozás közben robbanás történt a fedélzeten, majd pár perccel később még egy. Ezt a katasztrófát mindössze huszonhárom tengerész élte túl, akik kétségbeesetten várták, hogy megérkezzen a segítség, miközben az oxigénjük percről percre fogyott, ahogy a remény is, hogy megmenekülhetnek... - A cselekmény a tragédiát és az azt követő eseményeket kíséri nyomon, amelyekben lelepleződik az orosz kormányzat hanyagsága, hibás kommunikációs stratégiája. A tengerészek túlélésért folytatott küzdelme mellett a film bemutatja családjaik elkeseredett harcát, hogy hatékony katasztrófakezelési intézkedésekre sarkallják a hivatalos szerveket.

Vetítések

  10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Éjsz.
P'Art Mozi 117 p           fel.
20:30
     

Tudtad?

A Dinoszauruszok – A Föld urai című film rendezője, Marco Marenghi rendezte az azonos nevű sorozatot 14 évvel ez előtt.

Tudtad?

Skype-on keresztül tartották meghallgatását Sarah Hyland-nek, aki Natalie Dashkov-ot játssza a Vámpírakadémia című filmben.

Tudtad?

James Gray segített a Vérkötelék rendezőjének, Guillaume Canet-nak lefordítani a forgatókönyvet franciáról angolra.

Tudtad?

A Viharsarok rendezője, Császi Ádám a film forgatókönyvét Szabó Ivánnal közösen jegyzi.

Tudtad?

Megan Hilty játszotta Glindát a Wicked című musicalben, ami az Óz alapsztorijára épül, 2014-ben pedig a Visszatérés Óz birodalmába című animációs filmben adja a Kínai hercegnő hangját.

Kommentek