Filmek a hangulatodra szabva

Kurszk

16+ karika
Kursk

Mesterszám

6.510 - 6.5
11 vélemény alapján

Szerintem

A film a K-141 Kurszk orosz atommeghajtású tengeralattjáró igaz történetén alapul, amely 2000-ben egy hadgyakorlat során a teljes, 118 fős legénységével süllyedt el a Barents-tengeren. Gyakorlatozás közben robbanás történt a fedélzeten, majd pár perccel később még egy. Ezt a katasztrófát mindössze huszonhárom tengerész élte túl, akik kétségbeesetten várták, hogy megérkezzen a segítség, miközben az oxigénjük percről percre fogyott, ahogy a remény is, hogy megmenekülhetnek... - A cselekmény a tragédiát és az azt követő eseményeket kíséri nyomon, amelyekben lelepleződik az orosz kormányzat hanyagsága, hibás kommunikációs stratégiája. A tengerészek túlélésért folytatott küzdelme mellett a film bemutatja családjaik elkeseredett harcát, hogy hatékony katasztrófakezelési intézkedésekre sarkallják a hivatalos szerveket.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Marcus Luttrell, A túlélő című könyv írója a filmben rövid időre feltűnik mellékszereplőként. Ő az, aki kiönti a kávét, majd megkér valakit hogy takarítsa fel, később pedig a helikopteren, amit a csapat megmentésére küldtek.

Tudtad?

A Gyilkosság az Orient expresszen eredeti castingjában Angelina Jolie kapta volna Mrs. Hubbard szerepét, aztán Charlize Theront kérték fel, végül Michelle Pfeiffer játszotta el a karaktert.

Tudtad?

Lucía Puenzo, A német doktor című film rendezője azután döntötte el, hogy Natalia Oreiro kapja Eva szerepét, miután látta A kis ellenállóban nyújtott alakítását.

Tudtad?

Az Adéle élete forgatásakor a stábban nem volt sem fodrász, sem sminkes. A film nagy részében pedig a főszereplő színésznőknek egyenesen tilos volt sminket viselniük.

Tudtad?

Darren Aronofsky, A Noé rendezője azt mondta, a filmben nincsenek igazi, élő állatok, amiket látunk, azok CGI technikával készült filmtrükkök.

Kommentek