Filmek a hangulatodra szabva

Sarkvidék

12+ karika
Arctic

Mesterszám

5.710 - 5.7
20 vélemény alapján

Szerintem

Egy repülőgép katasztrófa túlélője az Északi-sarkon várja, hogy megmentsék. A segítség azonban a lehető legrosszabbkor érkezik és egy kíméletlen hóvihar közepette a mentőhelikopter lezuhan. A férfi döntés előtt áll: várjon a roncsok között egy másik csapat érkezésére vagy neki vágjon a végeláthatatlan jégmezőnek a túlélés reményében?

Vetítések

  10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Éjsz.
Művész Mozi 98 p    fel.
13:00
       fel.
21:15
    
Toldi 98 p      fel.
15:00
          
Uránia Nemzeti Filmszínház 98 p        fel.
17:30
        
Extra tartalmak

Mads Mikkelsen

Mads Dittmann Mikkelsen  kiejtése✩ (Østerbro, Dánia, 1965. november 22. –) dán színész. 1987-ben feleségül vette Hanne Jacobsent, két közös gyermekük van, Viola és Carl Mikkelsen. Az Århus Theatre Schoolba járt, ezt követően került sor első filmszerepére az Elátkozott városban. Feltűnt olyan népszerű mozikban, mint a Gengszterek fogadója, Zöld hentesek és az Elátkozott város első és második része. Leghíresebb dán szerepe mégis a Rejseholdet című televíziós sorozathoz kötődik, amiben rendőrt játszott. Hollywoodi debütálása Jerry Bruckheimer produkciójában, az Arthur királyban volt, melyben Tristant formálta meg 2004-ben, két évvel később pedig Le Chiffre, James Bond ellenlábasa lett a 21. Bond-kalandban, a Casino Royale-ban. 2012-ben Cannes-ban elnyerte a legjobb férfi alakítás díját az A vadászat (Jagten) című filmben nyújtott alakításáért.

Mads Mikkelsen

Mads Mikkelsen is a synonym to the great success the Danish film industry has had since the mid-1990s. He was born in Řsterbro, Copenhagen, to Bente Christiansen, a nurse, and Henning Mikkelsen, a banker. Starting out as a low-life pusher/junkie in the 1996 success _Pusher (1996)_ (qv), he slowly grew to become one of Denmark's biggest movie actors. The success in his home country includes _Blinkende lygter (2000)_ (qv), _En kort en lang (2001)_ (qv) and the Emmy-winning police series _"Rejseholdet" (2000)_ (qv). His success has taken him abroad where he has played alongside 'Gérard Depardieu' (qv) in _I Am Dina (2002)_ (qv) as well as in the Spanish comedy _Torremolinos 73 (2003)_ (qv) and the American blockbuster _King Arthur (2004)_ (qv).

Tudtad?

Az Amerika Kapitány - A tél katonája filmben a rendezők igyekeztek minél kevesebb effektet használni és minimalizálni a CGI technikát is.

Tudtad?

Eredetileg Angelina Jolie játszotta volna a Lucy című film főszerepét de végül Scarlett Johansson kapta meg azt.

Tudtad?

Az ártatlanság virágaival kapott hivatalos belépőt Georgia az Oscar gálára "Legjobb külföldi film" kategóriában.

Tudtad?

A hasonmás című film Dosztojevszkij regényén alapszik. Natalie Paige karakterének, Melanie-nak az első szava a forgatókönyvben: "Idióta!", ami Dosztojevszkij egy másik regényének címe.

Tudtad?

Lucía Puenzo, A német doktor című film rendezője azután döntötte el, hogy Natalia Oreiro kapja Eva szerepét, miután látta A kis ellenállóban nyújtott alakítását.

Kommentek