Filmek a hangulatodra szabva

A skarlát betű

12+ karika
The Scarlet Letter

Mesterszám

4.710 5.1 -
11 733 vélemény alapján

Szerintem

1666, Massachussets-öböl: Angliából folyamatosan érkeznek a jövendőbeli amerikai telepesek. A vallási alapon szerveződő telepesek, legfőképpen puritánok és kvékerek szigorú előírások szerint élnek. Hester Prynne is szabadságot jött keresni az új földrészre. Férjét várja, ezalatt önállóan házat teremt magának. Egy ifjú lelkész felfigyel rá. Amikor az a hír járja, hogy Hester férjét elrabolták és megölték az indiánok, a pár szabad utat enged érzelmeinek. Gyermekük születik és azon a napon Hester karjára kerül a skarlát betű, a megbélyegzettek és kiközösítettek jele. Felbukkan a holtnak vélt férj. Bosszúszomjasan vadászik Hester szerelmére… Nathaniel Hawthorne 1850-ben írt regénye az amerikai regényirodalom gyöngyszeme, talán legforgatottabb darabja…

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Az FC Barcelona a világ legsikeresebb és legnépszerűbb futballklubja. A sikerek megalapozásában kiváló magyar játékosoknak is kulcsszerepe volt. A Magyarok a Barcáért című film a Barcelona magyar hőseit mutatja be nem mindennapi módon.

Tudtad?

A Dolma Lányai olyan nők életét mutatja be, akik a régi hagyományok és a mai modern világ kereszteződésében élnek.

Tudtad?

A Gyilkosság az Orient expresszen eredeti castingjában Angelina Jolie kapta volna Mrs. Hubbard szerepét, aztán Charlize Theront kérték fel, végül Michelle Pfeiffer játszotta el a karaktert.

Tudtad?

Dahan tökéletesen választotta ki a Grace: Monaco csillaga szereplőgárdáját: az elegáns, és finom Grace-t Nicole Kidman, a mindig határozott és eltökélt III. Rainert pedig Tim Roth kelti életre, Maria Callas szerepében pedig Paz Vega tündököl.

Tudtad?

A Couch Surf magyarul gyakran csak "kanapészörfnek" fordított kifejezés, ami arra az életmódra utal, amikor valaki baráttól barátig vándorol, és mindenhol eltölt néhány éjszakát, jellemzően a kanapén.

Kommentek