Filmek a hangulatodra szabva

A skarlát betű

12+ karika
The Scarlet Letter

Mesterszám

4.710 5.1 -
11 733 vélemény alapján

Szerintem

1666, Massachussets-öböl: Angliából folyamatosan érkeznek a jövendőbeli amerikai telepesek. A vallási alapon szerveződő telepesek, legfőképpen puritánok és kvékerek szigorú előírások szerint élnek. Hester Prynne is szabadságot jött keresni az új földrészre. Férjét várja, ezalatt önállóan házat teremt magának. Egy ifjú lelkész felfigyel rá. Amikor az a hír járja, hogy Hester férjét elrabolták és megölték az indiánok, a pár szabad utat enged érzelmeinek. Gyermekük születik és azon a napon Hester karjára kerül a skarlát betű, a megbélyegzettek és kiközösítettek jele. Felbukkan a holtnak vélt férj. Bosszúszomjasan vadászik Hester szerelmére… Nathaniel Hawthorne 1850-ben írt regénye az amerikai regényirodalom gyöngyszeme, talán legforgatottabb darabja…

Vetítések (tv)

Csütörtök
  • Film Now - 07.04. 20:00

Tudtad?

Kellan Lutz, a Herkules legendája főszereplője forgatás közben minden jelenet után felüléseket és fekvőtámaszokat nyomott, hogy férfiasabbnak érezze magát, és keményen tudjon a kamerába nézni. Sokszor nap végére több mint ezret csinált a gyakorlatokból.

Tudtad?

A Violetta: A koncert turnéja során a szereplők bejárták Nyugat-Európát és összesen 30 alkalommal léptek fel, több mint 170.000 ember előtt.

Tudtad?

A Philomena c. filmben néhány visszaemlékezés eredeti videókból lett kiválogatva. Van olyan is benne, amit a film kedvéért vettek fel, de olyan is, ami valódi emlék a hölgy igazi fiáról.

Tudtad?

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája főhőséről egy pszichiátriai tünetegyüttest is elneveztek. Kleist híres regényhőse, Kohlhaas Mihály egészen addig a törvénytisztelő polgár mintapéldánya, amíg egy fel nem dolgozott sérelem hatására az egyéni bosszúálláshoz folyamodik.

Tudtad?

A Godzilla c. filmben a szörny tappancsa legszélesebb pontján 17.66 méter.

Kommentek