Filmek a hangulatodra szabva

A skarlát betű

12+ karika
The Scarlet Letter

Mesterszám

4.710 5.1 -
11 733 vélemény alapján

Szerintem

1666, Massachussets-öböl: Angliából folyamatosan érkeznek a jövendőbeli amerikai telepesek. A vallási alapon szerveződő telepesek, legfőképpen puritánok és kvékerek szigorú előírások szerint élnek. Hester Prynne is szabadságot jött keresni az új földrészre. Férjét várja, ezalatt önállóan házat teremt magának. Egy ifjú lelkész felfigyel rá. Amikor az a hír járja, hogy Hester férjét elrabolták és megölték az indiánok, a pár szabad utat enged érzelmeinek. Gyermekük születik és azon a napon Hester karjára kerül a skarlát betű, a megbélyegzettek és kiközösítettek jele. Felbukkan a holtnak vélt férj. Bosszúszomjasan vadászik Hester szerelmére… Nathaniel Hawthorne 1850-ben írt regénye az amerikai regényirodalom gyöngyszeme, talán legforgatottabb darabja…

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Sebastian Stan az Amerika kapitány - A tél katonája forgatása alatt sokszor fel alá járkált és hadonászott egy műanyag késsel, hogy minél természetesebbek legyenek mozdulatai.

Tudtad?

A színészek A Wall Street farkasában igazából porrá zúzott B-vitamint szívtak fel az orrukba, ami úgy nézett ki, mint a kokain. Habár ez nem volt kellemes, a vitamin energiát adott nekik a színészi játékhoz.

Tudtad?

A Noé vetítését betiltották Bahrain, Qatar, és az Egyesült Arab Emirátusok területén, ugyanis a helyi kormány szerint ez szembe ütközik az iszlám tanításokkal. Hasonló történt Egyiptomban, ott azt mondták, hogy a film "provokálná a hívők érzéseit".

Tudtad?

Abigail Breslin (Jean) az Augusztus Oklahomában szereplőválogatására 39 fokos lázzal ment el.

Tudtad?

Az Amerikai botrány veszekedős jelenetében Christian Bale és Jennifer Lawrence végig rögtönöz, ugyanis képtelenek voltak azonosulni a forgatókönyvben leírt sorokkal. Így a rendező, David O. Russell beleegyezett: Mondjatok amit akartok!

Kommentek