Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Aliens vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2.

Aliens vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2.

2009. 02. 09.

Ha a Predator- és Alien-szériákból elvesszük a nagyszerû rendezõket, pöpec forgatókönyveket, zseniális díszleteket, karakteres színészeket és egyedi hangulatot, mi marad belõlük? Két szörny, akiket jól egymásnak uszíthatunk.

Eleve hibás megközelítés az Alien vs. Predator filmeket a nagy elõdökhöz hasonlítani, mivel a Fox stúdió logóján és a címszereplõkön kívül nem sok közük van hozzájuk. Annál több van azokhoz a képregényekhez, olcsó ponyvaregényekhez és számítógépes játékokhoz, amelyek a kilencvenes években árasztották el a piacot, hogy újabb bõrt húzzanak le a stúdió két fejõstehenérõl. A szomorú az egészben mindössze az, hogy az AVP 2 még a számítógépes játékadaptációk nem túl magas színvonalú mezõnyében is harmatgyengének számít. A csalódást keltõ elsõ rész kudarcát a legtöbben hajlamosak voltak a szigorúan betartott alacsony korhatárnak betudni, ám mint most kiderül, nem abban volt a hiba.Ezúttal a két fenevad a Föld egy lakottabb zugában csap össze, és az amerikai kisvárosban ömlik is a vér literszámra. Ám ha mindez nincs néhány eltaláltabb karakterrel és legalább egy olyan forgatókönyvvel körítve, amelyen valaki egy napnál tovább gondolkodott, akkor az egészbõl nem lesz több olcsó és elcsépelt speciális effektusok és ijesztgetések eldurrogtatásánál. Az emberi tényezõ jelen esetben teljesen harmadlagos, így a sablonos papírmaséfigurákért képtelenség izgulni, a szörnyek viszont nem annyira coolak, hogy az õ gyõzelmükért szorítsunk.
Szomorú látni, amint gyerekkorunk kedvenc mumusai elsüllyednek a tucatszörnyfilmek tengerében, ahol a dramaturgia szerepe kimerül a két gyilok közti ûr kitöltésében. A predatorok és alienek közti keveredésbõl született predalien emlékét pedig inkább fedje a jótékony homály.

Kommentek