Filmek a hangulatodra szabva

SOULFLY (BRA)

2009. 03. 04. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Umbabarauma. 1998-ban ez a dalcím tökéletesen kifejezte, miféle metált játszik a Soulfly, ahogy két évvel később a Back to the Primitve is. Ma már kicsit más a helyzet.

Club Diesel, március 9. 19h

Ha jó szót keresünk a Sepulturából tizenhárom éve lelécelt/kirúgott Max Cavalera vezette banda jellemzésére 2009-ben, akkor elég hamar eljutunk odáig, hogy azt mondjuk: olyan, mint a rég(ebb)i Sepultura. És bár nyugodtan el lehetne élcelődni azon, hogy hogyan és milyen okból is jutott el Cavalera odáig, hogy megint trash metalt játszik, ez a legtöbb érdekeltnek nincs is ellenére. Hiába, szép emlékeket idéznek az új dalok, az ember meg gyarló.

Egyszóval, amíg a Sepultura nevet továbbvivő kompánia veszélyesebb, izgalmasabb, félreesőbb és népszerűtlenebb úton jár, addig Max simán kiszolgálja a publikumot. És jól csinálja: nem felejti a Soulfly védjegyének számító törzsi ritmusokat és világzenei elemeket, de most már teleszórja a dalait a klasszikus Sepultura-albumokat idéző okosabb témákkal is. Élőben meg közéjük dob még néhány igazi Sepultura-klasszikust, és kész is van: nem gondolkodunk, megyünk, és meg vagyunk véve. Így volt ez már korábban is, és így lesz most is, a tavalyi Conquer című album budapesti bemutatóján.

Mert abban azért igaza van Maxnek, hogy néha nem árt egyszerűnek lenni.

– Busa –

Belépő: 6500 Ft
www.soulflyweb.com
 

Kommentek