Filmek a hangulatodra szabva

BRIDGE TO SOLACE, BORN FROM PAIN (NL)

2009. 03. 06. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Nincs tévedés: ezen az estén tényleg a neves külföldi metálfesztiválokon ezrek előtt játszó holland banda lesz a vendég, a fő fellépő meg a hazai brigád. Metállal kevert hardcore-ban ilyet is tudunk.

Dürer-kert, március 6. 20h

Vagyis hát tud a Bridge to Solace, mert rajtuk kívül másnak azért nem nagyon menne ez a mutatvány. Nekik viszont már akkor is ment, amikor ez az egész műfaj még nem volt ennyire menő, sőt maga az együttes sem létezett; csak az elődzenekara, a Newborn működött, ugyanis már az a formáció is komoly nemzetközi hírnévnek örvendett.

Ebbe viszont most ne menjünk bele, foglalkozzunk inkább a jelennel, hisz a Bridge to Solace sok viszontagság után él és virul. A dobosnak született, de egy ideje gitárosként ténykedő Fellegi Ádám visszaült az ütőhangszerekhez, a vokalista Jakab Zoli lejjebb hangolta úgy négy oktávval a torkát, és született egy új album House of the Dying Sun címmel, ami mindennek ellenére tipikus BtS, tele hardcore-os lendülettel és metálos virgázással.

Ez a buli annak lesz a bemutatója, és valószínűleg annyi energiát szabadít majd fel, hogy abból – ahogy mondani szokták – simán fel lehetne építeni egy házat. Pláne úgy, hogy előtte még az említett vendégegyüttes, a kőbunkó hardcore-t játszó Born from Pain önt alá egy méteres vastagságú betonalapot is. Szóval masszív lesz, na.

– Busa –

Belépő: elővételben 1800, a koncert napján 2500 Ft
www.myspace.com/bridgetosolace
www.bornfrompain.com
 

Kommentek