Filmek a hangulatodra szabva

Kritika - Véres Valentin 3D

2009. 03. 08. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Már a 3D-s mozik újbóli térnyerésénél sejteni lehetett, hogy az akciófilmek mellett a horrorfilmekben és a pornókban lehetne a legkreatívabban használni az effajta látványvilágot leginkább. Az előbbire az úttörő példa meg is érkezett a mozikba.

A Véres Valentin 3D nagyon egyenes, őszinte film, amitől pontosan azt kapod, amire számítasz, miután láttad a plakátját, vagy elolvastad a nevetségesen (és valószínűleg szándékosan) sablonos tartalmát. Hogy ehhez miért kellett remake-elni egy 1981-es horrort, az rejtély, de valószínűleg nem volt kedvük kiötleni valami új sorozatgyilkos-maszkot, inkább előkaptak egyet a fiókból.

Ha valaki látott már legalább egyet (és most szigorúan nem az első részekre gondolunk) a Halloween vagy a Péntek 13 sorozatokból, az elméletileg már tárgyalt filmünket is látta, csakhogy a 3D-s technikának köszönhetően mégsem intéznénk el ezt ennyire egyszerűen. A Drakula 2000-rel befutó Patrick Lussier rendező meg sem próbált eredeti lenni, vagy bármi érdekeset kezdeni a horror zsánerrel, mivel tudta, hogy filmjét három dimenzióban fogják vetíteni. Semmi másra nem koncentrált, csak hogy az agyvelő-kiloccsantások, a fröccsenő vér és a lecsapó fegyverek a helyükön legyenek, és tudta, hogy ezzel 2009-ben nyert ügye van. A látványos effekttengert aztán ráhúzta egy unalomig ismert slasher sztorira (kisváros, maszkos sorozatgyilkos, sikoltozó lányok…), és ezzel egy látványos, cirkuszi módon szórakoztató, de semmitmondó filmet tett le az asztalra, amit azonban a nem mindennapi 3D-s trükköknek köszönhetően minden horrorrajongónak látni kell. Hiszen mi lehet coolabb egy vászonból kicsapó csákánynál?


A DVD-forgalmazásban és a tévében filmünkre nem vár nagy karrier, de a moziban nem nagyon találunk most ennél szórakoztatóbb marhaságot. 2009-ben ennyi még elég.

– Tulu –

My Bloody Valentine 3D (2009)
Rendezte: Patrick Lussier
Szereplők: Jaime King, Jensen Ackles
Hossz: 101 p
Forgalmazó: Fórum Hungary
 

Kommentek