Filmek a hangulatodra szabva

EAGLES OF DEATH METAL (USA)

2009. 03. 10. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Lehetne ezt most úgy kezdeni, hogy Josh Homme így, meg Josh Homme úgy, de legalább ilyen erővel lehet úgy is, hogy itt van végre az első menő neorakenroll-zenekar, amelyik képes klubbulit tartani Magyarországon, úgyhogy tessék lemenni, és megcsodálni az első sorból a frontember bajszát (is).


Mert hát oké, hogy az Eagles of Death Metal mecénása, mentora, reklámarca és zenei igazgatója a Queens of the Stone Age főnöke, Josh Homme, de ő általában csak produceli és feldobolja a lemezeket, a balhé nagyobbik részét pedig a bajszos fazon, Jesse Hughes viszi. Nem is akárhogy: megírja a maga rockandroll indulóit, amik ugyan kicsit sem különlegesek, de kellően jók ahhoz, hogy hallani akarja őket élőben is az ember, aztán koncerten meg úgy adja elő őket, hogy sokkal felejthetetlenebb számokat se lehetne jobban. Aki volt a 2006-os Szigeten, tudja miről van szó: szürreális csípőriszálásról, csókdobálásról és hasonlókról, meg egy olyan fickóról, aki még képregényfigurának is hihetetlen, pedig teljesen valóságos.

Nincs is nagyon mit magyarázni: ha ott és akkor sikerült a mutatvány (márpedig sikerült), akkor itt és most, a Heart On című harmadik EoDM-lemez bemutatóján, a Dürer-kertben pláne fog. Aki tud, az természetesen ne felejtsen el bajuszt növeszteni.

– Busa –

Belépő: elővételben 4000 Ft, a koncert napján 4500 Ft
www.eaglesofdeathmetal.com

Kommentek