Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Amit a heti filmpremierekről tudni érdemes!

Amit a heti filmpremierekről tudni érdemes!

@ 2009. 03. 18. Szerző: Zsófi

Hétről-hétre igyekszünk támpontot adni Nektek, melyik filmpremierről mit érdemes tudni, így megkönnyítve a választásotokat.

Apaföld
Nagy Viktor Oszkár első nagyjátékfilmje, amely a Filmszemlén elhozta Gene Moskowitz-díjat. Igazi kamaradarab, nem az akciófilm fanoknak készült.

Elrabolva
Az év egyik meglepetés filmje, Liam Neeson főszereplésével készült túszdráma. A Párizsban játszódó akcióorgiában Neeson lányát próbálja kiszabadítani. A legjobb produkció, ami az elmúlt években kikerült Luc Besson kezei alól.

Kétely

Nem mindennapi dráma a katolikus egyház titkos afférjairól. Az Oscaron nagy eséllyel indult, ám a Meryl Streep-Amy Adams-Viola Davis-Philip Seymour Hoffman főszereplő kvartett közül mindenki üres kézzel távozott. Ennek ellenére kiváló szórakozás.

Spirit - A sikító város

Frank Miller képregényeivel és a Sin City társrendezőjeként maradandót alkotott, Will Eisner eredeti comicjából viszont csak a látványt sikerült megragadnia. A vörös nyakkendős igazságtevő filmes változata rajongóknak nem ajánlott.

Tintaszív

A hét családi mozija, ami főleg a gyerekeknek nyújt majd önfeledt kikapcsolódást. A főszerepet alakító Brendan Fraser különleges képességének hála, fantasztikus kalandokba keveredik lányával, ugyanis olvasással képes életre kelteni minden könyv történetét.
 
Vak szerelmek
A Cannesi Fimlfesztiválon kitüntetett szlovák dokumentumfilm szívszorítóan mutatja be a világtalan emberek mindennapjait.


Ha többet akarsz tudni a filmpremierekről, ne hagyd ki a kritikákat se!
 

Kommentek