Filmek a hangulatodra szabva

SUHANCOS-LEMEZBEMUTATÓ

2009. 03. 25. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Nagyjából három hónapja hozzáférhető a nagyközönség számára a Suhancos második, Jól tévedni emberi dolog című albuma, úgyhogy talán nem is annyira hiú ábránd az alkotók azon szándéka, hogy a budapesti lemezbemutatón a refréneket már együtt énekelje a zenekarral a közönség.

Ha valaki nem tudná esetleg, a Suhancos név az idestova bő tíz éve pályán lévő kecskeméti rapper, FankaDeli Feri és a gitáros/prímás Szabó Balázs énekbeszédet könnyed dzsesszes témákkal, no meg magyar népzenével passzító közös formációját rejti. A Suhancos 2005 őszén alakult, s a nem csupán zenei téren, de lelkialkatilag is két erősen eltérő pólust képviselő (Feri a pesszimistább, Balázs az idealistább) alkotó közötti kreatív izzásnak köszönhetően néhány hónap után már egy EP-vel, aztán kisvártatva egy teljes nagylemezzel örvendeztette meg a gombamód szaporodó rajongótábort.

Az igazi áttörést az hozta meg, amikor egy országos rádióban felcsendült a Békét, s bár a csapat – az általánosan elfogadottól némiképp eltérő gondolatokat megfogalmazó – szövegei az utóbbi időben sok vitát kavartak, úgy tűnik, mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a Suhancosnak nem feltétlen a bajkeverés a célja. A lemezeken kétfős csapat a koncertekre ráadásul igazi, hat zenészt számláló zenekarrá bővül, úgyhogy bátran állíthatjuk: ezen az estén nagybetűs Élményre van kilátás a Dürerben.

– Danny Wilde –
 
Dürer-kert, március 27. 22.30

Belépő: 800 Ft

www.myspace.com/suhancos

Kommentek