Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • THIS IS HELL (USA), THE BLACKOUT ARGUMENT (D), DEAD SWANS (UK)

THIS IS HELL (USA), THE BLACKOUT ARGUMENT (D), DEAD SWANS (UK)

2009. 03. 29. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

„Melankolikus himnuszok a katasztrófa emlékére” – így jellemzi zenéjét a Long Island-i This Is Hell. Egy szóba tömörítve úgy hangzik ez a definíció, hogy hardcore.

A dologban az a szép, hogy utóbbi kijelentésért talán még huszonöt évvel ezelőtt sem törték volna össze az ember arcát a megfelelő körökben, pedig akkoriban elég szigorúan vették az ilyesmit – fogalmazzunk úgy, hogy a manapság hardcore-nak nevezett bandák hasonló felcímkézéséért azokban az időkben ötven esetből negyvenkilencszer járt volna a balhorog. Ebben persze benne van az is, hogy a 2004-ben alakult This Is Hell túl sokat nem tesz hozzá a műfajhoz, de manapság, amikor a többség inkább elvesz belőle, ez nem is baj, sőt inkább erény.

Negyedszázada persze ez a zene még gyanúsan vaskos és dallamos lett volna, de az őszinteségéhez és a vérmességéhez akkor sem férhetett volna kétség, ahogyan ahhoz sem, hogy a This Is Hell nemcsak játssza, hanem éli is a stílust. Azaz ezzel kelnek, ezzel fekszenek a tagok, és hogy éppen hol, milyen körülmények között, az nem számít nekik, csak az, hogy este kilenc-tíz tájában kapjanak a talpuk alá egy színpadot. Első lemezükkel, a Sundowninggal már keltek és feküdtek itt nálunk, most pedig a másodikkal, a Misfortunes-szal is megteszik ugyanezt. Ne aludjon el senki, aki érintett az ügyben.

– Busa –


www.myspace.com/thisishell
 
Dürer-kert
2009. március 30. 20h

Belépő: elővételben 2200 Ft, a koncert napján 2600 Ft

Kommentek