Filmek a hangulatodra szabva

EAGLES OF DEATH METAL – Heart On

2009. 04. 02. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Jesse Hughes azok közé tartozik, akik megengedhetik maguknak, hogy a rock and rollra életformaként tekintsenek, úgyhogy neki ez a műfaj nemhogy nem egy tánc, de még csak nem is zene.

Ennek megfelelően nekem nagyon úgy tűnik, hogy a saját zenéje nem is központi kérdés az ő számára, hanem csak ürügy a koncertekre, a vicces nyilatkozatokra, a táncra (höhö), meg… jó, ezt inkább hagyjuk. Nem is csoda hát, hogy a dalairól lehet vicces dolgokat mondani, meg lehet rájuk táncolni, és egy csomó minden mást is csinálni, de úgy istenigazából leülni, hallgatni és figyelni, vagy elemezni őket még azzal együtt is elég nehéz, hogy egytől egyig átesnek a barát, zenésztárs, mentor és zseni, Josh Homme utókezelésén.

Szóval az Eagles of Death Metal lemezei vannak, szólnak, mindenféle vágyakat gerjesztenek, aztán zenei élményként elfelejtődnek, úgy egyébként viszont nem, tehát a maguk módján működnek. Hosszú volt a bevezető, de nem véletlenül: a sorban harmadik Heart On ugyanis semmilyen tekintetben nem lóg ki a sorból, így nehéz is róla érdemben beszélni. Messze nem a 2008-as év rock and roll albuma (és nem csak azért, mert tavaly volt AC/DC- meg Motörhead-lemez is), de ettől még van, ergo lehet és kell is számolni vele. Úgyhogy szóljon is, ha úgy adódik, a többi meg már jön magától.

– Busa –


7/10

Kiadó: Downtown / Universal

www.eaglesofdeathmetal.com

Kommentek