Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • ANY TOUR NECESSARY 2009 - HAMMERFALL, SABATON, BLOODBOUND

ANY TOUR NECESSARY 2009 - HAMMERFALL, SABATON, BLOODBOUND

2009. 04. 10. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Rockkalapács, sőt metálpöröly: vadonatúj lemezével, a No Sacrifice, No Victoryval ismét Budapesten sújt le az óvatlanokra és az önkéntesekre a heavy metal reneszánszának egyik európai főszereplője, a Hammerfall.

A heavy metal reneszánsza mondjuk már jól körbejárt történet, úgyhogy messzire ható rengések nem várhatók, de akik szeretik bőrbe és vasba öltözött emberek gitármelódiáival és heroikus sikolyaival masszíroztatni magukat, azoknak bizonyára megremeg majd a térde ezúttal is a PeCsában.

Bőrben, vasban, melódiákban és sikolyokban ugyanis a Hammerfallnál nincs hiány – olyannyira nem, hogy az ikergitározás melegágyában, Göteborgban alakult zenekar csak ezeket a dolgokat tartja raktáron immár több mint másfél évtizede. Nekik legyen mondva: még akkor kezdték ezt az egészet, amikor az ilyesmi épp egyáltalán nem dívott, úgyhogy minden joguk megvan a nyakasságra.
 
Aki pedig kitart mellettük annak ellenére is, hogy a fénykorukon már túl vannak, okleveles igazhitűnek minősül. Jár is neki ezért még két hasonlóan elkötelezett előzenekar: az egyik a kicsit modernebb páncélzatot viselő Sabaton (tényleg abban nyomják ők is), a másik a Bloodbound, mindkettő Svédországból. És akkor az obligát svédacélos poént most ünnepélyesen kihagyjuk.

– Band –
 
Petőfi Csarnok, április 12. 19h
Belépő: 6500 Ft

www.hammerfall.net
www.sabaton.net
www.bloodbound.se

Kommentek