Filmek a hangulatodra szabva

Kritika - Hannah Montana: A film

@Hannah Montana: A film 2009. 04. 21. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

A lelkiismeretes South Park-nézők már tudják, hogy Hannah Montana hamarosan mártírhalált hal majd a jó termés érdekében, de addig még van egy-két mondani- és énekelnivalója. És bár a szarkasztikus rajzfilmsorozatban Britney Spearshez hasonlítják az énekes színésznőcskét, szerintem inkább egy új vallás alapítójaként kellene gondolnunk rá.

Miley Cyrus olyan a tiniknek, mint Tom Cruise-nak a szcientológia. Fanatikusan imádják, és dalainak szövege sokaknak választ jelent az élet legnagyobb kérdéseire is. Kis történelmi update: a Hannah Montana című sorozat 2006 óta fut, és időközben Emmy-díjra is jelölték. A sztori afféle Superman-feeling Barbie-köntösben: egy átlagos tinilány története, akiről környezete nem is sejti, hogy ha felvesz egy szőke parókát, menő popsztárként rajongók milliói tombolnak a koncertjein. Az elmúlt három évben bögrék, tolltartók, hátizsákok és baseballsapkák garmadája talált gazdára Miley képével, aki nem adja alább: ő bizony mozicsillag lesz!

A film – amely három sikeres évadot és világkörüli turnét követett – Miley szülővárosában, Crowley Cornersben játszódik, ahová édesapja viszi lazítani a popsztárélettől leterhelt lányt. Szegény már olyan szinten ki van készülve, hogy képes összeveszni egy pár cipőn Tyra Banks szupermodellel. Azt azonban még a papa sem tudja, hogy a vidéki kiruccanás örökre megváltoztatja a lánya életét: találkozik gyermekkori barátjával, Travisszel, és – bár a két tini szemében ott csillog a boldog párkapcsolat ígéretének tüze – Miley véget nem érő hazudozásba kezd kettős életének védelmében…

A mozi minden idők második legsikeresebb musical-nyitóhétvégéjét produkálta, és a filmben felcsendülő tizenkét dalból hat már ott tanyázik a Billboard kislemezlistáján. Miley persze nem ül a babérjain: már le is szerződött egy újabb évadra. Ha szerencséje van, még leforgatják a következő aratás előtt… a South Park szerint ugyanis ekkor végzik ki nyilvánosan az új szupersztárt.

– mégmindigálnévenírok –

Hannah Montana: The Movie (2009)
Rendezte: Peter Chelsom
Szereplők: Billy Ray Cyrus, Miley Cyrus, Vanessa L. Williams
Hossz: 105 p
Forgalmazó: Fórum Hungary
 
Itt olvashatsz további információkat a filmről!
 
Vetítési időpontokért kattints ide!

Kommentek