Filmek a hangulatodra szabva

EZ3KIEL, INSPECTOR CLUZO, ESCLIN SYNDO

2009. 04. 23. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Igazi eszement műfajkavalkádra van kilátás péntek este az A38-on: a három fellépő zenekar mindegyike arról híres, hogy képtelen leragadni egyetlen stílusnál, s az első hallásra összeférhetetlennek tetsző elemeket olyan mesteri szinten mixeli, hogy attól a hallgatóságnak leesik az álla.

A buli nyitánya a hazai színeket képviselő, friss lemezes Esclin Syndo nevéhez fűződik. A közfelfogásban elsősorban a sokoldalú énekesnő, Berger Dalma nevéhez kötött, pécsi indulása óta alaposan átszerveződött csapat a triphopos alapokhoz metált, new wave-et és elektrót keverve bódít, az őket követő Inspector Cluzo azonban még erre is rátesz egy lapáttal. Ezzel a névvel, és a csapat falán lógó Fishbone-rajongói oklevéllel mondjuk nincs mit csodálkozni azon, ha a két őrült francia egy gitár és egy dobszerkó segítségével akképpen oltja egymásba a funkot és a rockot, hogy a végén úgy érezzük magunkat, mintha Mike Tysonnal hadakoztunk volna egy gall kiskocsma hátsó szegletében.

És még nincs vége, hiszen Phil Jourdain és Malcom Lacrouts mágikus groove-jai és földcsuszamlás erejével bíró ritmusai után honfitársaik, a Budapesten már visszajáró vendégnek számító Ez3kiel legénysége veszi birtokba a színpadot, hogy végképp szétrázza az esetlegesen még egyben lévő fejeket. Dub, rock, ambient, funk és techno: ennyi a recept, az elkészítés módja pedig mindig felajz – már csak az Ez3kiel-bulikat összművészeti performansszá varázsoló vetítések okán is. Flepni és fejvédő kötelező!

– Danny Wilde –

 
A38 Hajó, április 24. 21h
Belépő: elővételben 2000 Ft, a helyszínen 2500 Ft
 
www.ez3kiel.com
www.myspace.com/theinspectorcluzo
www.esclinsyndo.com

Kommentek