Filmek a hangulatodra szabva

DVD - Égető bizonyíték

@Égető bizonyíték 2009. 04. 27. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

A Coen tesók megcsinálták azt, amit – sok eddigi vélekedéssel ellentétben – egész eddigi pályafutásuk során egyszer sem sikerült: zsinórban rendeztek két elsőrangú filmet, ráadásul elég gyors tempóban.

A Nem vénnek való vidék után egy frenetikus idiotizmussal ügyesen megspékelt kémtörténet érkezett, azzal a magától értetődő debilitással, aminek a túlhajtása néha kifejezetten idegesítő tud lenni, és a Coenek bizony gyakrabban hajtják túl, mint nem, de ha eltalálják (és most bizony sikerült telibe rakni), akkor óriásit szakít.
 
A történet ezúttal kifejezetten csavaros: egy kirúgott CIA-ügynök emlékiratai állnak a forgatag centrumában, amit a gyönyörű Duran Duran-frizurás Brad Pitt és Francis MacDormand igazi, szigorúan bizalmas és nagyon sok pénzt érő anyagnak gondolnak, és amit ezért megpróbálnak pénzzé tenni. Először magánál az írónál, aztán az oroszoknál, és mindeközben a feje tetejére állítanak mindent, legfőképp az igazi CIA-seket. Minden szempontból figyelemre méltó munka lett ez is, nagyon egyenletes, nagyon eltalált és kifejezetten szellemes jelenetekkel telerakott darab – az összes agyonajnározott, valójában azonban legfeljebb közepes Coen-munkát el lehet felejteni végre.
 
A tesók mostanra felnőttek ahhoz, amit annak idején a Hollywoodi lidércnyomással beígértek. Szép munka.

Film: 9
Extrák: -

– Doug Piranha –

Burn After Reading (2008)
Rendezte: Joel Coen, Ethan Coen
Szereplők: Brad Pitt, George Clooney, John Malkovich, Tilda Swinton, Francis MacDormand
Hossz: 96 p
Hang: angol, magyar
Felirat: magyar
Extrák: –

Kommentek