Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • THRASH AND BURN TOUR: DARKEST HOUR (USA), BLEEDING THROUGH (USA)

THRASH AND BURN TOUR: DARKEST HOUR (USA), BLEEDING THROUGH (USA)

2009. 04. 27. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Előre szólok: az ajánló egy jelentős részét a fellépő zenekarok nevei teszik majd ki. Igen, a következtetés helyes: ez egy metalcore-buli lesz. Egész pontosan egy utazó fesztivál budapesti állomása.

A két főszereplő neve még nem is foglal annyira sok helyet, ők ugyanis régi bútordarabjai – egyes perspektívákból akár „legendái” is – a műfajnak. Az egyik a Darkest Hour, amely tulajdonképpen az első olyan csapat volt, amely a hardcore színtéren (majd azon kívül is) sikert aratott azzal, hogy a dallamos skandináv death metal nagyjaitól tanult meg riffelni. A másik meg a Bleeding Through, amely többek között egy szintetizátorral és a hangszer mögött álló lánnyal hívta fel magára a figyelmet.

Külön-külön már mindkét együttes sokszor járt Magyarországon, és általában hozták magukkal a másodvonal legaktuálisabb képviselőit is, ami anno azt eredményezte, hogy olyan kitűnő zenekarokat lehetett megnézni előttük, mint a Majorityrule vagy a Most Precious Blood. És persze így tesznek megint, ami most azt jelenti, hogy olyan hosszú nevű zenekarokat lehet megnézni előttük, mint a Success Will Write Apocalypse Across the Sky, az Arsonists Get All the Girls, a War from a Harlot’s Mouth és a Beneath the Massacre, plusz egy kakukktojást, ami a Carnifex. Huh, idefért. Jó szórakozást!

– Busa –
 
Dürer-kert, április 28. 18h
Belépő: elővételben 5800 Ft, a koncert napján 6500 Ft
 
www.myspace.com/darkesthour
www.bleedingthrougdarh.com

Kommentek