Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Képregény a Kerengőben – Menekülés képből képbe

Képregény a Kerengőben – Menekülés képből képbe

2009. 04. 29.

A nyomozás, melyen részt vehetnek a gyerekek, mint egy óriási puzzle játék, amelynek megannyi darabjaiból – nagyító és látcső nélkül is - egyszerre csak megkapják a helyes választ. Persze csak akkor, ha megfelelnek a detektív vizsgán.

- Kedves jó Holmes! – mondaná Watson doktor – ön szerint, ez a rengeteg képmozaik milyen következtetésekre enged utalni?  Sherlock Holmes ekkor komótosan pipára gyújtana, még komótosabban kedvenc zöld foteljébe ülne, és nem szólna semmit. Majd hirtelen felpattanna, kocsit hívatna, és felelet nélkül elhagyná a lakást. Mert pontosan tudná, hogy a jó választ csakis egy remek múzeumban találja majd meg.

A fenti jelenet persze csak a képzelet játéka, s biztos vagyok benne, hogy Sir Arthur Canon Doyle egyetlen regényének sem lehetne alapja, de a Szépművészeti Múzeum Kerengőjében tartott képnyomozás talán sok, a művészetekért is rajongó kis detektív érdeklődését felkelti. Merthogy nem másról lesz szó, mint egy izgalmas nyomozásról.

A nyomok ebben az esetben több festmény részletei lesznek, amelyekből először képregényes történetet állíthatnak össze a program résztvevői.  A képregény megszületése után a detektív csapat feladata az lesz, hogy a felhasznált kockákat meglelje a múzeum híres és ismert festményein.  Két legyet egy csapásra, mondhatnánk, hiszen a kreativitást igénylő, szórakoztató játék rengeteg új ismerettel is felvértezi a gyerekeket.  Már persze, ha szeretnek nyomozósat játszani. De ki ne akarna legalább egyszer az életben a híres, könyvbéli Sherlock Holmes nyomdokaiba lépni?  Csak kipróbálni néhány órára, milyen izgalmas is lehet az apró részletekből az egész világára rálátni!

-id-

2009.05.02. 09.00
Képregény a Kerengőben – Menekülés képből képbe
Szépművészeti Múzeum
1146 Budapest, XIV. kerület, Dózsa György út 41.


www.szepmuveszeti.hu

Kommentek