Filmek a hangulatodra szabva

Kritika - X-Men kezdetek: Farkas

@X-Men kezdetek: Farkas 2009. 04. 29. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Farkas már az X-Men-trilógián belül is domináns szereplőnek bizonyult, így nem csoda, ha neki szavazták meg először az önálló mozifilmet. Az új sztori nem folytatás és nem is mellékszál, hanem a mai divatot követve: eredettörténet.

Hugh Jackman azon kevés sztárok egyike, akik nem távolodni próbálnak a gyökereiktől, hanem időközönként nagyon szívesen térnek vissza hozzájuk. Ő sem fél a skatulyáktól, és esze ágában sincs megszabadulni attól a figurától, akinek a sztárstátuszt köszönheti. Elkötelezettsége vitathatatlan, ugyanis producerként maga is jelentős szerepet vállalt az új mozi elkészültében, és még az Oscar-show-t sem volt rest arra használni, hogy jövendő blockbuster-várományos filmjét reklámozza.

Az X-Men kezdetek: Farkas egy hosszabb gyerekkori jelenet után egy lenyűgöző főcímmontázzsal indít, melyben hősünk háborús élményeit követhetjük nyomon a XIX. századtól kezdve egészen a múlt század nyolcvanas éveiig. Az erős nyitány után Gavin Hood rendező visszavesz a tempóból, és ugyan jó időérzékkel tol be időnként egy-egy akciójelenetet, leginkább mégis a főhős karakterfejlődésére és drámájára koncentrál. A Hollywoodban kötelező szerelmi szál és a bosszú, mint motivációs eszköz is bekerül a repertoárba, de a legjobb pillanatokat néhány mellékszereplőnek köszönhetjük. Sajnos a nagypofájú kardvívó, Wade/Deadpool fájóan keveset van a vásznon, ahogy az elképesztően elhízott Fred Dukesot is szívesen néztük volna tovább, de el kell fogadnunk, hogy az előző X-mozikkal ellentétben most nem csapatjátékos filmmel van dolgunk.

A sztori nagy leszámolása sokban emlékeztet a trilógia második részének végére, de bizonyára közel kellett hozni a filmet az X-filmek világához. Gavin Hood rendező feszült, látványos mozit tett le az asztalra, de a trilógia színvonalát azért nem sikerült elérnie.

– Tulu –


X-Men Origins: Wolverine (2009)
Rendezte: Dominic Monaghan, Gavin Hood
Szereplők: Hugh Jackman, Danny Huston, Liev Schreiber, Ryan Reynolds
Hossz: 118 p
Forgalmazó: InterCom
 
Itt olvashatsz további információkat a filmről!
 
Vetítési időpontokért kattints ide!


Kommentek