Filmek a hangulatodra szabva

DVD - Spíler

@Spíler 2009. 05. 08. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Guy Ritchie filmjében az a jó, hogy aki látta a Ravasz...-t meg a Blöfföt, az látta a Spílert is az első másodperctől az utolsóig. És ez is a rossz benne.

Ritchie nem tud és nem is akar szabadulni attól a közegtől, ami őt annak idején nagyon naggyá tette, és ez önmagában érthető is, az viszont már nem annyira, hogy miért nem bírja végre egy kicsit megerőltetni magát, és odatenni valami olyat ebben a zsánerben, ami szól legalább akkorát, mint az első, kétségtelenül zseniális filmje.

Ellopja, visszalopja, rossz helyre teszi, megint ellopja, elveszti, megveri, közben sok kábítószer fogy, és mindenki sokat káromkodik. Ha valaki ezt még nem látta, annak persze be fog jönni ez a dolog, mert angol huligánokat, alávaló gazembereket nézni, amint egy HB-s ceruzával bicskáznak, mindig szórakoztató – de legyünk őszinték: ezek a figurák sehol nincsenek Barrytől, Christől, Baltás Harrytől meg az összes többi, igazán élvezetesen megrajzolt, szórakoztató figurától. És hát a csavarok is inkább csak olyan kis görbületek, kanyarocskák már, korántsem azok a szédítő megoldások, amiktől leszakadt az ember feje.

A Spíler (hogy ezt is minek kellett lefordítani) alapvetően élvezhető darab lett, de hogy gyorsan le fog járni a szavatossága, arra mérget veszek.

Film: 6
Extrák: 5


– Luigi Vercotti –

RocknRolla (2008)
Rendezte: Guy Ritchie
Szereplők: Gerard Butler, Tom Wilkinson, Thandie Newton, Ludacris
Hossz: 110 p
Hang: magyar, angol, cseh
Felirat: magyar, angol, cseh, román

Extrák:
kimaradt jelenetek, audiokommentár, kisfilm

Kommentek