Filmek a hangulatodra szabva

Kritika - Megint 17

@Megint 17 2009. 05. 26.

Mivel a film egyik fő tanulsága szerint fontos, hogy mindig adjunk második esélyt az életben, ezért mi is nézzünk mélyen magunkba: adjunk egy újabb sanszot Zac Efronnak, és próbáljuk meg őt komoly színészként elfogadni!

Az alapötlet nem túl eredeti, de tény, hogy minden megvan benne, ami egy könnyed komédiához szükséges. A Segítség, felnőttem! vagy a Hirtelen 30 sztorijában még egy-egy gyerek váltott át hirtelen a harmincasok táborába, ezúttal azonban a harmincas éveit taposó Matthew Perry változhat át tizenhét éves önmagává (aki jelen esetben Zac Efron), hogy helyrehozza azt a sok ballépést, amit élete során elkövetett, megváltoztatva ezzel saját életét.
 
A vérbeli vígjátéktéma némi rosszindulattal talán túl nagy falatnak tűnhet a korábban csupán szépfiú szerepekben tündöklő Efronnak, de az alkotók semmit nem bíztak a véletlenre, és a poénokat inkább az ezen a területen jártasabb Matthew Perrynek, valamint a haverját alakító Thomas Lennonnak tartogatta a forgatókönyv, akikhez ez a szerep látványosan jobban illik. Nekik köszönhető, hogy az amúgy kicsit sekélyes családi film a sablonos hollywoodi mondanivaló mellett néhány szórakoztatóbb pillanattal is szolgál. Persze az kétségtelen, hogy érdemei ellenére ez a mozi leginkább a hétvégi délutáni tévés műsorsávban találhatja meg igazi közönségét, de a tiniket megcélzó plakátja ellenére felnőtt fejjel is nézhető marad.

Zac Efron a második esélyével se tudott élni, de szerencséjére a többiek azért mentik a menthetőt.
 

– Tulu –


17 Again (2009)
Rendezte: Burr Steers
Szereplők: Zac Efron, Leslie Mann, Matthew Perry, Michelle Trachtenberg
Hossz: 102 p
Forgalmazó: InterCom

 

Itt olvashatsz további információkat a filmről!
 
Vetítési időpontokért kattints ide!

Kommentek