Filmek a hangulatodra szabva

DVD - Gazdátlanul Mexikóban

2009. 06. 13. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Ha egy film tele van beszélő kutyákkal, akik emberként viselkednek, akkor abban a Disney keze tutira benne van – súgják prekoncepcióink, és mint általában, prekoncepcióink ezúttal sem tévednek. Sok beszélő kutya, kaland Mexikóban, családias hangulat, vasárnap délelőtti Disney-mozi.

A két ötletet ezúttal annyiban variálták meg, hogy a főszereplő egy csivava (ami elég nagy betli, tekintve, hogy az egyik legvisszataszítóbb kutyafajtáról beszélünk, Paris Hilton ide vagy oda), aki dúsgazdag Beverly Hills-i gazdájával tengeti a milliárdos kutyák (szó szerint) aranyéletét.

A gazdinak azonban el kell utaznia, és a kis ronda dögöt unokatestvérére bízza, aki egy buli miatt Mexikóba utazik, és ott szépen elveszti a kutyulit. Az elkényeztetett, pökhendi állatkának így nemcsak haza kell találnia, mielőtt a nagy gonosz dobermann elkapja (hogy aztán gonosz gazdájával közösen váltságdíjat kérjenek a dúsgazdag kutyáért), hanem meg kell szoknia, hogy nem mindig bélszín van ebédre, hogy a kutyacipők elég hamar tönkremennek a kősivatagban, és hogy a csivavák uralják a mexikói sivatagot.

A végkimenetel nem lehet kétséges: a Disney-színvonal megvan, bár a történet logikátlanságai miatt tíz év fölött nem nagyon fog működni. És azért azt remélem, mindenki érzékeli, hogy egy olyan filmen vagyunk kénytelenek számon kérni valami minimális logikát, amiben kutyák beszélnek.

Film: 5
Extrák: 6


– Doug Piranha –

Beverly Hills Chihuahua (2008)
Rendezte: Raja Gosnell
Szereplők: Piper Perabo, Jamie Lee Curtis, Salma Hayek
Hossz. 87 p
Hang: angol, magyar, cseh, orosz, lengyel
Felirat: magyar, angol


Extrák:
kisfilm, kimaradt jelenetek, bakiparádé, audiokommentár

Kommentek