Filmek a hangulatodra szabva

DVD - Hét élet

@Hét élet 2009. 07. 28. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Mindjárt a legelején Will Smith telefonon nagyon kegyetlenül széjjelaláz egy végtelenül gyámoltalan, vak telefonos ügyfélszolgálatost, de úgy, hogy a joviálisabb nézők szíve belefacsarodik a nagy szemétségbe. Tyűha, ez aztán kemény, gondolhatnánk, ha rögtön utána maga a gonosz Will Smith ne törne ki sírógörcsben hét nevet ismételgetve. Ennél a pontnál (körülbelül a negyedik percben járunk) az elismerő tyűhából óvatos ajjaj lesz. Fél óra múlva pedig egy fájdalommal teli ónemár, légyszi, nemár.

Az történik ugyanis, hogy a Hét életben Will Smith egyszemélyes arkangyalhadseregként megváltoztatja hét, általa kiválasztott jó ember életét. Segít nekik mindenáron, és mivel a kiszemeltek között van szívátültetésre szoruló nő és majdnem hajléktalan családanya, ez az ár nem lesz kicsi, sőt. Hogy mi viszi rá ezt a rokonszenves, nagyon sokat és nagyon látványosan szenvedő fiatalembert erre a vezeklésre, nem titok: az első negyedórában zaklatott, bevillanó képek mutatják meg, hogy hősünk autóbalesetet okozott: megölt hét embert, és most megpróbálja jóvátenni bűnét. Közben nagyon sokat filozofál, vezet lassú zenére, és fájdalmas tekintettel néz egy csillámló sziklafalról a távoli, szebb jövő felé.

A megindító emberi történetekre fogékony nézők készítsenek be egy adag százas zsepit, aztán hajrá-hajrá, lehet szipogni az emberi önfeláldozás nagyszerűségén.

Film: 5
Extrák: 7


– Dino Vercotti –
 
Seven Pounds (2008)
Rendezte: Gabriele Muccino
Szereplők: Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson, Michael Ealy
Hossz: 118 p
Hang: magyar, angol, török
Felirat: magyar


Extrák: Kimaradt jelenetek, Audiokommentár, Kisfilmek

Kommentek