Filmek a hangulatodra szabva

DVD - Elrabolva

@Elrabolva 2009. 08. 25. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Az egész azon áll vagy bukik, hogy elhisszük-e Liam Neesonnak: egyszemélyes hadseregként képes felvenni a harcot a Franciaországban dolgozó albán maffiával, a francia titkosszolgálattal és az Arab Emirátusok egyik prominensével. És az van, hogy Liam Neeson olyan egyszerűen, sallangmentesen hozza a szikár, visszavonult szuperügynök és aggódó apafigura keverékét, hogy ennél sokkal vadabb dolgokat is elhinnénk neki.

A történet egyszerű, mint a bot, Neeson kicsi lányát elrabolják Párizsban, van 96 órája, hogy megtalálja, mielőtt végleg reménytelenné válna az ügy. Úgyhogy Neeson elindul, hogy lerombolja fél Párizst, aztán mivel annak a romjai alatt még nem találja meg a lányt, nekiáll a másik felének is. Nekünk meg nincs más dolgunk, mint hátradőlni, és kiélvezni az agyatlan pörgés minden, adrenalintól csöpögő másodpercét.

Az egész film egy darab, hol lassabban, hol gyorsabban hömpölygő akciófolyam verekedéssel, tűzharccal, autósüldözéssel, kínzással. Mindenből pont jó mennyiség van benne, és a rendezőnek meg a forgatókönyvírónak még arra is maradt ideje, hogy elképesztően szakítós párbeszédeket ötöljenek ki, vagy éppen olyan szupervagány monológokat adjanak Neeson szájába, mint amit az elrablónak rögtönöz a telefonba még a film elején. Az ember körülbelül egyébként attól a ponttól tudja biztosan, hogy nem lesz itt az ég világon semmi probléma, és tényleg.

Film: 8
Extra: 3


Taken (2008)
Rendezte: Pierre Morel
Szereplők: Liam Neeson, Maggie Grace, Anjul Nigam
Hossz: 100 p
Hang: magyar, angol
Felirat: magyar, angol

Extra: werkfilm

Kommentek