Filmek a hangulatodra szabva

Kritika - Férj és féleség

@Férj és féleség 2009. 08. 25. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Leonardo DiCaprio és Matthew Fox is azok közé tartozik, akik azért nem szerepelnek soha romantikus vígjátékban, mert a nézői elvárások nem engedik meg, hogy a műfajban bármi újat ki lehessen próbálni.

Ennek ismeretében egy ilyen zsánerű film sikerét abban tudjuk lemérni, hogy mennyire pontosan követi az íratlan szabályokat. Kell egy eleinte egymást nem kedvelő, ellenkező nemű pár, akiknek aztán egy váratlan helyzet miatt huzamosabb időt kell együtt tölteniük, ami épp elég ahhoz, hogy egymásba szeressenek. Kell egy külső konfliktusokozó (valamelyikük párja vagy exe), hogy izgulhassunk, vajon hősünk/hősnőnk valóban az igazit választja-e. Kell egy titok, amit bevallva újabb konfliktus kerül a szerelmük beteljesedésének útjába. Kell néhány szerethető és jópofa mellékszereplő, akik humorral oldják fel a sok nyálas pillanatot. Majd legvégül kell egy nagyjelenet, melyben egyik hősünk a reptérre vagy esküvőre rohan, hogy szerelmet vallhasson választottjának minél több ember jelenlétében.

A színészként is ismert Griffin Dunne (Lidérces órák) rendezésében korrektül követi a szabályokat, Uma Thurman és Jeffrey Dean Morgan (a Grace klinika Danny Duquette-je) pedig kellően szimpatikus pár ahhoz, hogy a néző tudjon szurkolni értük. A műfaj rajongói a Férj és féleséggel nem tévedhetnek nagyot, ám némi fanyalgással mi mégis azt szeretnénk, hogy Leonardo DiCapriónak és Matthew Foxnak ne legyen igaza, és a szigorú szabályok mellett is szülessenek újdonságok ebben a zsánerben.

– Tulu –


The Accidental Husband (2008)
Rendezte: Griffin Dunne
Szereplők: Colin Firth, Jeffrey Dean Morgan, Uma Thurman
Hossz: 90 p
Forgalmazó: Palace
 
Itt olvashatsz további információkat a filmről!
 
Vetítési időpontokért kattints ide!
 

Kommentek