Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Ted Danson: "Vígjátékot játszani nehéz dolog."

Ted Danson: "Vígjátékot játszani nehéz dolog."

@Három férfi és egy bébi 2009. 10. 12. Szerző: i.zsófi

Ted Danson jelenleg a Hatalom hálójában c. sorozatot forgatja többek között Glenn Close-al. Kiderül, hogy a bukott milliárdos figurája komoly kihívást jelent számára, már csak azért is, mert szeretné megszerettetni a főgonoszt…

Nagyon vicces csak így kilépni egy jelenetből, és máris egy interjún vagyok… érkezik a beszélgetésre Ted Danson, akit többek közt Cheers-ből, valamint olyan filmekből ismerhetünk mint a Három férfi és egy bébi vagy a Ryan közlegény megmentése...
 
Nagy jelenetet forgatnak?

Egy kisebbet. Egy nagy jelenet bevezetőjén dolgoztunk. Most forgatjuk már a 9. epizódot, és most jött el az a pillanat, amikor Glenn Close karaktere és az enyém találkoznak egy jelenetben(...)
 
Forbishernek, az ön által játszott negatív karakternek, mely vonásai azok, amelyek miatt mégis meg lehet védeni?

Mint színész, nagyon jól szórakozom ezzel a szereppel, jó nagy szaftos cupák ez nekem. Ráadásul azért is meg kell, hogy védjem őt, mivel jelenleg ez jelenti az életemet. Ez a Színészet 101-es paragrafusa. Ha meg kellene védenem, fel tudnám mutatni az emberiességét, mert olyan is van neki. (...) A sorozat Forbisher életéről teljes képet mutat, nem csupán a főgonoszt láthatjuk benne, hanem azt is, hogy például mennyire szereti a családját.
Emellett persze két hegynyi az egója, de azért mégiscsak felépített egy két milliárd dollárt érő vállalatot – egyedül, a semmiből. Ez azért figyelemre méltó teljesítmény, amihez bizonyára szükség volt az egóra és az arroganciára.
Aztán valami egyszer csak elromlott, és a cég zuhanórepülésbe kezd, nem feltétlenül a rossz irányítás miatt. Ha az én két milliárdomról volna szó, lehet, hogy engem is megkísértene, hogy elkezdjek a zavarosban halászni, és kerülgetni kezdjem a szabályokat. Valószínű, én is mindent megtennék, hogy kimentsem a pénzem, lehet, hogy belecsúsznék az illegalitásba is, ami helytelen, de meg lehet érteni.
 
Úgy tudom, a forgatás kezdete előtt ellátogatott néhány önerőből meggazdagodott emberhez, milliárdosokhoz...

Így volt, de rájöttem, hogy azoknak az embereknek semmi közük nincsen a karakteremhez, Arthur Forbisherhez. (...) Három-négy nagyfejes vezérigazgatóval is beszéltem, nehogy belessek abba színészi csapdába, hogy most aztán valaki nagyon mást kell alakítanom. Amikor találkoztam ezekkel a pasasokkal, láttam, hogy mennyire sokfélék stílusban, és egóban is. Ez persze lelazított, mert előtte kétségeim voltak affelől, vajon tényleg nekem való-e ez a szerep.
Amit nagyon érdekesnek találtam, az nem is igazán a találkozók révén jött. - Glenn, Todd és Daniel adott a kezembe egy tanulmányt, aminek egyik eredménye rámutat a nagyhatalmú vezérigazgatók és a bebörtönzött szociopaták személyiségének hasonlóságaira. (...) A két említett csoport közti hasonlóság abban rejlik, hogy mindketten képtelenek leolvasni az emberi érzelmeket, képtelenek az empátiára, nem érzik át, milyen hatással vannak másokra.
 
Önt keresték meg ezzel a szereppel?

Mindig a jól megírt dolgokat keresem, és a karrierem is elég mókásan alakult. Nem úgy szokott menni a munkáim kiválasztása, hogy ott ücsörgök egy rakás szövegkönyvvel a hónom alatt, és választok. Általában azt vállalom el, amivel megkeresnek. De jók az őrangyalaim és persze az ügynökeim is; mindig megtaláltak a jó dolgok, méghozzá a megfelelő időben. (...) Aztán megtudtam, hogy Glenn Close igent mondott, hú, akkor gondoltam, ez valami nagyon érdekes lesz. (...)
 
Mi az ami miatt igazán élvezi most a munkáját?
 
Először is, nagyon jó, hogy most végre nem vígjátékot csinálok. Furcsa, de pihentető. Az én természetemhez sokkal közelebb áll a dráma. Másrészt, a karakterem az egyik legjobb szerep, amit valaha játszottam. Sosem volt még ennyire érdekes munkám. Arthur Forbisher valós személyiség: sokszínű, több arcú, rémes helyzetben van, és egyre szörnyűbb dolgokat művel. Na, ezt nagyon szórakoztató eljátszani.

Hogyhogy "pihentető a dráma"? Az ember azt gondolná, a vígjáték a könnyebb műfaj...
 
Vígjátékot játszani nehéz dolog. Megtalálni azt az egy tónust, ahogyan vicces valami, szinte sportteljesítmény, tiszta energiát kíván. Itt pedig bejöhetsz másnaposan, a válásod után vagy rossz hangulatban, máris felállsz, és a kamera foroghat.
 
 
Az interjú folytatását a TV24-en olvashatod!
 
A Glenn Close-al készült interjút ITT olvashatod.
 
 
Forrás: TV24
 

Kommentek