Filmek a hangulatodra szabva

X–Men kezdetek: Farkas

@X-Men kezdetek: Farkas 2009. 10. 18. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Annak idején senki nem lepődött meg, amikor bejelentették, hogy az X–Men széria első eredettörténetét Rozsomák fogja kapni (akit a magyar fordítói lelemény Farkasnak keresztelt át). Hugh Jackman Wolverine-je messze az egyik legérdekesebb mutáns volt a filmtrilógiában, meg a legnépszerűbb is, úgyhogy teljesen érthető, hogy nem másra esett a választás.

Logan és Kardfogú történetét a gyerekkortól kezdve követhetjük végig, persze Stryker megjelenéséig csak jelzésszerű epizódokban (mely epizódok egy igen jó kis főcímet adnak ki). A film szépen illeszkedik az előző részek által megteremtett univerzumba, komolyabb hibát nem nagyon találni benne, persze vannak azért olyan mozzanatok, melyekre jobban oda kellett volna figyelni, hogy teljesen zökkenőmentes legyen az illeszkedés, de mindegy: Gavin Hood, a Kiadatás rendezője jó munkát végzett.
A Kezdetek a maga bő másfél órájával szép kényelmesen vezeti végig a nézőt Rozsomák fejlődésén, néha talán túlságosan kényelmesen is: az embernek többször van olyan érzése, hogy kevesebb jellemfejlődés és több akció azért nem tett volna nagyon rosszat. További hibaként felróhatjuk még a Logan köré gyűjtött mutánsok ritkás szerepeltetését (egyszerűen nem értem hogyan lehetett kihagyni pl. a Kardfogú és Wade közötti leszámolás bemutatását), de ennyivel ki is fújt a dolog. Alapvetően egy nagyon tisztességes és szórakoztató, látványában az eddigi részekhez illeszkedő előtörténetet kaptunk, ami nem marad el sokkal a Brett Rattner-féle harmadik résztől, márpedig ez nem kevés.
 
Film: 8
Extra: 5
 
– Dino Vercotti -
 
 
Rendező: Gavin Hood
Hangok: magyar, angol, cseh, lengyel, török
Feliratok: magyar, angol, cseh, lengyel, török, bolgár, horvát, arab, görög, izlandi, ivrit, kazah, portugál, román, szerb, szlovén
Hossz: 103 p
 
EXTRÁK: Farkas: A legenda eredete, Kimaradt és kibővített jelenetek, Fox Blu-ray előzetesek
 
 
A filmről készült hosszabb kritikánkat ITT találod.
 

Kommentek