Filmek a hangulatodra szabva

Dependent Revue

2009. 10. 20. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Bárki bármit mondjon is, az tagadhatatlan, hogy zenefüggők terén Budapest simán felveszi a versenyt bármely hasonló méretű európai nagyvárossal. A Trafó csütörtök esti programját kifejezetten nekik ajánljuk.

Már csak azért is, mert a Liliom utcában tutira rátalálnak a hasonszőrű egyedekre – a nézőtéren és a színpadon egyaránt. Az előbbiekkel való ismerkedést mindenkire rábízzuk, oldja meg maga, utóbbiak bemutatását viszont megtisztelő kötelességünknek érezzük. A női frontemberek által dominált három csapatban közös pont, hogy zenei univerzumukban egyaránt alapkőnek számít a gitár s az elektronika is, s hogy (egyelőre) egyikük sem számít trendformáló erőnek.

Ez utóbbi persze még könnyen változhat, s ha valakinek igazán komoly esélye van ezen a téren, az a Berger Dalma vezette Esclin Syndo. A 2003-as pécsi indulása óta sokat formálódott zenekar triphophoz kever pszichedéliát, s bódító koktélját a koncerteken erős előadással fűszerezi.
 
Ez utóbbi a napokban Kozma Orsi nevével fémjelzett Eat me! specialitása is, no meg a képregények és a film-noir világának – zaklatottságában is gyönyörű – hangképekre történő átültetése.
 
A program harmadik fellépője, az Óperentzia a mesezenék, a downtempo és a hatvanas évek elvarázsolt zenéinek passzításával alkotja meg saját világát, Kindrusz Emese pedig énekével színezi a képet.

Nesze nektek, ünnep!

– Brett Sinclair –
 

 
Dependent Revue  2009 október 22. 20h

Trafó Kortárs Művészetek Háza 
Belépő: elővételben 1000 Ft, a koncert napján 1500 Ft
 
 

Kommentek