Filmek a hangulatodra szabva

Heti Premierek

@2012 2009. 11. 10.

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány fontos információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!

2012:

Roland Emmerich ismét elpusztítja az egész világot, és ahogy korábbi alkotásaiban, ebben is vannak olyan szerencsések, akik mindent túlélnek. Újabb "egyszer nézős film" a vizuális effektek kedvelőinek a német direktortól.


 
Don Quijote szamarancsa - Donkey Xote:

Cervantes regényének sokadik feldolgozása, kicsit másképpen, mint korábban láthattuk. Ezúttal a gyerekek igényeire igazították a történetet. A kicsikkel érdemes megnézetni, hogy kedvet kapjanak a mű későbbi elolvasásához. De azért még mindig Terry Gilliam változatát várjuk, ami csak elkészül egyszer.


 
A próféta - Un prophète:

Igazi kemény és megrázó börtönfilm a francia elítéltek világáról. Brutálisan realisztikus, és emellett még a története is kiválóan szőtt. Nem véletlen, hogy idén megkapta Cannesban a nagydíjat.


 
Tiszta napfény - Sunshine Cleaning:

Kicsit sokáig tartott, mire elért hozzánk is eme remekmű, de megérte várni. Amy Adams és Emily Blunt kiváló szórakozást nyújtanak mindenkinek a bűnügyi helyszíneken takarító nővérpáros történetében. Egyszerre vicces és szomorú. Egyértelműen a hét nyertese.
 

Kommentek