Filmek a hangulatodra szabva

Daybreakers - előzetes

2009. 11. 27.

Egy idő után biztos unalmassá válik majd a napjainkban tomboló vámpírláz, de addig még Ethan Hawke, Willem Dafoe és Sam Neill is szív egy kis vért.

Hogyha a január 8-án bemutatandó Daybreakers-t némi ironiával nézzük, akkor tökéletes parafrázisa a manapság tomboló vámpír-őrületnek. A történet szerint lassan több a vérszívó a Földön, mint az ember, de a békés(?) együttélést jelentő vérkészletek kifutóban vannak, ezért egy lelkes tudós (Ethan Hawke) vámpírok segítségével próbál megoldást találni a problémára. Pontosan ez történik ma a mozivilággal is: minden stúdió agyba-főbe vámpírozik, de lassan tényleg elapad a vérkészlet (a nézők érdeklődése) és akkor hoppon marad majd néhány gigaprodukció, ami későn pattant fel a trend-hullámra.
Hogy a megoldást a filmben mi jelenti, az csak a mozikban derül ki (és a sorok között olvasó producerek talán okulnak a „példabeszédből”), de addig is van egy újabb trailerünk, ami kedvet csinál a filmhez. A főszerepet Ethan Hawke kapta, aki ihletettebb napjain komoly teljesítményekre is képes (pl. Kiképzés), meglátjuk most hogy jön ki a lépés. A vámpír-barátot Willem Dafoe (Pókember, Rémségek Cirkusza) alakítja, míg a vérszívók fővezérét egy másik veterán, Sam Neill (Veszedelmes Vonzerő, Tudorok).
 

Kommentek