Filmek a hangulatodra szabva

Az energia

2009. 12. 08. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Az energia tipikus ahhozképest-film. Ahhoz képest, hogy első látásra inkább egy alacsony költségvetésű X-men, végül egész sokat ki tudnak hozni belőle a készítők.

Ahhoz képest, hogy a semmiből kell egy nem túl karakteres univerzumot megteremteni, kifejezetten érdekes és hangulatos világot dobott össze a rendező. Ahhoz képest, hogy a főszereplő Chris Evanst a Fantasztikus négyes után senki nem komolyan vehető színészként tartja számon (helló, hát a csávó még a kevéssé árnyalt Élő Fáklyát is laposan játszotta el), a srác működőképes pár fokkal komolyabb figura esetében is.
 
A történetben különféle speciális képességekkel (telekinézis, gondolatolvasás, akaratátvitel, jövőlátás, tárgyak teremtése) felruházott emberek népesítik be a Földet. Az ő nyomukban lohol az Osztag, hasonlóan szuper képességű ügynökökkel, akik általában begyűjtik ezeket a renegátokat, és különféle kísérleteknek vetik alá. A hajsza ezúttal egy táskáért folyik, amiről (nyilván) senki nem tudja, mit rejt. A dolgokat bonyolítja, hogy mindkét oldal egész jó jövőlátókkal rendelkezik, úgyhogy egész izgalmas sakkjátszma kerekedik abból, hogy ki, mikor mit lép. Ahhoz képest, hogy mennyire nem vártunk tőle semmit, indokolt a 7 pont.

Film: 7
Extra: 6


– Dinsdale Piranha –

Push (2009)
Rendezte: Paul McGuigan
Szereplők: Dakota Fanning, Robert Tsonos, Brandon Rhea, Chris Evans
Hossz: 97 p
Hang. magyar, angol
Felirat: magyar


Extra:
kimaradt jelenetek, előzetes, b-roll, interjú, werkfilm

Kommentek