Filmek a hangulatodra szabva

Peter Jackson munkában

2009. 12. 09.

A csendesebb 2009-es esztendő után a Gyűrűk ura rendezője nekilát a Hobbit filmek castingjához, és egy sárkányokkal tűzdelt Napóleon-sztori látványvilágának megtervezéséhez.

2009-ben talán csak a District 9 producereként jegyeztük fel a Gyűrük Ura trilógia rendezőjének a nevét, de most elérkezett a munka ideje! Már a héten elkezdődik a Hobbit filmek szereplőválogatása, amit Peter Jackson nagy örömmel vállalt, hiszen anno egy-egy casting alkalmával bukkant rá Orlando Bloomra, Kate Winsletre és Saoirse Ronanre is. Csupán Gandalf szerepére nem keresnek új színészt, hiszen Ian McKellen úgy döntött ismét magára veszi a fehér műszakáll-csodát.
A Hobbit-filmek közül az első 2011-ben kerül a mozikba, és del Toroék (a Faun labirintusának szerzője valamint Walsh és Boyens) már a második film forgatókönyvét írják. Viszont nem ez az egyetlen projekt jelenleg Jackson életében, hiszen már három éve kiszemelte magának Naomi Novik regényfolyamának megfilmesítési jogait. A New York-i írónő munkája azzal repítette messzire Középfölde vizuális atyjának képzelőerejét, hogy Napóleon történetét nem háromszög-sipkákkal és utántöltős fegyverekkel, hanem sárkányokkal és egyéb lényekkel színesítette. Jackson ugyan még nem mutatott semmi konkrétat a készülő alkotásból, de rajongói úgy vélik, ez lesz az új Gyűrűk ura…
 

Kommentek