Filmek a hangulatodra szabva

Woodstock a kertemben

@Woodstock a kertemben 2010. 01. 05. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Láttál már olyan filmet, ami után úgy érezted, hogy egyszerre vettél részt időutazáson, dekadens partin, vintage divathéten és egy transzvesztitakabarén? Ez a flower power!

A Woodstock szó a hetvenesévek szülöttei számára még egy legendás zenei fesztivált jelentett, mára azonban sokan már Snoopy citromsárga legjobb barátjára asszociálnak a név hallatán. Ám 2010-re végre visszakanyarodtunk a gyökerekhez, hála a Túl a barátságon Oscar-díjas rendezőjének.
 
Bár az ifjú Elliot Tiber szülei mindent elkövettek, hogy tönkretegyék családi vállalkozásukat, az El Monaco motelt, a srác úgy döntött: megmenti az ősöket a behajtók bosszújától – és milyen jól tette. 1969 nyara koránt sem lett volna ilyen legendás, ha a roskadozó lak tulajdonosai nem kényszerültek volna arra, hogy a csőd szélén állva felkínálják szobáikat egy hippi-hepaj szervezőinek. Így lett egy lepukkant szálló a világ legnagyobb fesztiváljának főhadiszállása, egy átlagos fiú pedig így vált történelmi figurává, akinek a memoárjából készült film a Cannes-i Filmfesztivál sikermozija lett.
 
Ang Lee filmje – Danny Elfman zenéje mellett – attól remek, hogy egyszerre ad a hollywoodi alapkövetelményekre és a történelmi hitelességre , pedig a mérföldkövek kiszínezése még a legnagyobbak számára is necces feladat. A mozi a Rockhajó és a Milk modorában mutatja be azt a kort, amikor még P!nk nem énekelhette volna azt magáról bűntetlenül, hogy „I’m a rockstar!”, mert Janis Joplin leénekelte, Jimi Hendrix pedig egyszerűen lenyelte volna.
 
 
 

– GossipGuy –

Taking Woodstock (2009)
Rendező: Ang Lee
Szereplők: Demetri Martin, Henry Goodman, Imelda Staunton, Liev Schreiber, Emile Hirsch
Hossz: 110 p
Forgalmazó: Budapest Film
 

Kommentek