Filmek a hangulatodra szabva

Heti Premierek

@51-es bolygó 2010. 01. 12.

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!

Hová lettek Morganék? - Did You Hear About the Morgans?

Az utóbbi évek legrosszabb romantikus vígjátéka, pedig erős konkurenciával kellett megküzdenie eme címért. Olyan kínokat okoz, hogy már nem is utáljuk a készítőket közben, hanem szeretnénk mi kimenteni Sarah Jessica Parkert és Hugh Grantet az FBI tanúvédelem alól. Csak ne kelljen se nekünk, se nekik tovább szenvedni ezen a borzasztóan összerakott kliséparádén.


 
 
Doctor Parnassus és a képzelet birodalma - The Imaginarium of Doctor Parnassus:

Sokan azért fogják megnézni, mert ez Heath Ledger utolsó filmje, amit már nem fejezhetett be, és a tragikus sorsú színész tényleg zseniális abban a kis időben, míg a vásznon van. De a Depp-Law-Farrell helyettes hármas is szépen teljesít. A legfantasztikusabb mégis a látvány, mert az felülmúl minden képzeletet, és olyan utazásra visz, amit soha nem felejtünk el. Ellentétben a történetet, amit amíg élünk nem fejtünk meg. De egy Terry Gilliam film már csak ilyen, zseniálisan kusza. Egyértelműen a hét nyertese!


 
 
51-es bolygó - Planet 51:

Animációs film kicsiknek, felnőttesnek szánt mögöttes tartalommal és poénokkal, borzasztó köntösben. Az talán még bocsánatos bűn lenne, hogy az animáció és a történet sokrétegűsége szembemegy a Pixar egyre zseniálisabb műveivel. De hiányzik belőle a legfontosabb elem - a humor. A gyerekek pedig nagyon nem fogják élvezni, ha (nekik) nincs min nevetni. Az Alien utánzat kutya akár lehetett volna jó ötlet is, de a lurkók biztos nem fogják érteni.


 
 
Halálkeringő:

Volt már élvezhető magyar film, aminek plakátja így kezdődött: Kern András, Dobó Kata. Nem ez az. Vannak benne érdekes, sőt, szép képek is. De nézelődni kiállításra járunk, nem moziba, így nem ártott volna valami a látvány mögé is. A párbeszédek, a sztori és a szereplők is túl baltával faragottak - néha szó szerint.


 
 
A Nibelung-lakópark:

A Szomszédok egykori Sziklai Petije, azaz Mundruczó Kornél ismét rendezésre adta fejét. A Krétakör társulat darabját vette filmre, és érdekes egy alkotás lett belőle. A szokatlan társadalomkritika a lakóparkban élő istenekkel nem igazán közönségfilm. De, aki szerette a színházi változatot, az nézze meg rövidített emlékfrissítés céljából. Meg persze, akkor is vegyenek rá jegyet, ha kedvelik több mint furcsa művek művészmoziban való megtekintését.
 

Kommentek