Filmek a hangulatodra szabva

Hová lettek Morganék?

@Hova lettek Morganék? 2010. 01. 12. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Ha egy filmet Amerikában decemberben mutatnak be, kifejezetten nehéz megbukni vele. Hugh Grant és Sarah Jessica Parker romantikus vígjátékának mégis sikerült.

Marc Lawrence rendező a Zene és szöveggel és a Két hét múlva örökkével már bizonyította, hogy ért a romantikus vígjátékok nyelvén.
 
Ebben ideális partnerre talált Hugh Grant személyében, aki viszont mostanában feltűnően kezd kiöregedni a műfajból. Kisfiúsan jóképű vonásainak nem tesznek jót a ráncok, viszont szerencsére kellően önironikus figura ahhoz, hogy sokáig vicces tudjon maradni.
 

Mindez az amerikai kritikusok szerint sajnos nem volt elég a Hová lettek Morganék? című legújabb komédiában, ami a klasszikus nagyváros–kisváros ellentétre igyekszik kihegyezni poénjait. Grant és Sarah Jessica Parker egy válófélben lévő New York-i párt alakít, akik egy gyilkosság szemtanúiként tanúvédelmi programban vesznek részt. A nagyvárosból egy békés kisvárosba küldik őket, ahol a helyi sheriff rokonainak adják ki magukat, és az álca részeként az állandóan veszekedő párosnak egy boldog házaspár látszatát kell keltenie.
 
Természetesen rácsodálkoznak a vidéki lét egyszerűségére, de jó amerikaiként előbb-utóbb maguk is beadják derekukat az egyszerű, de nagyszerű életmód csodájának. Sarah Jessica Parker a hírek szerint a Szex és New York-béli formáját (van neki más?) hozza, Hugh Grant pedig megbízhatóan viccelődik. Akinek mindez elég, akár még jól is szórakozhat.

– Tl –

Did You Hear About the Morgans? (2009)
Rendezte: Marc Lawrence
Szereplők: Hugh Grant, Sarah Jessica Parker, Mary Steenburgen, Sam Elliott
Hossz: 103 p
Forgalmazó: InterCom
 

Kommentek