Filmek a hangulatodra szabva

Farkasember

@Farkasember 2010. 02. 10. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

A Universal stúdió már 1999-ben próbálta feléleszteni klasszikus szörnyfilmjeit A múmia remake-jével, ám a Van Helsing felemás fogadtatása elbizonytalanította őket. Most jött el az újabb próbálkozás ideje. Ha valaki látta Benicio Del Torot a Sin Cityben, akkor tudja, hogy nála megfelelőbb színészt nem is találhattak volna az emberből farkassá változó szörnyeteg szerepére.

Lawrence Talbot hosszú évek után csak azért tér vissza szülőföldjére, mert az öccse eltűnt, és kétségbeesett menyasszonya (Emily Blunt) kéri a segítségét. Egy vérszomjas szörnyeteg garázdálkodik Blackmoor erdejében, és akit megharap, maga is hozzá hasonlóvá változik.

A Universalnál első körben még 2007-ben akarták bemutatni a Farkasembert, de Mark Romanek rendező kilépett a projektből, és hosszú időbe telt megtalálni utódját, Joe Johnstont (Jurassic Park 3, Jumanji). Aztán a 2008-as februári, majd novemberi premier is elhalasztódott, hogy végül idén februárban tekinthesse meg végre a közönség az 1941-es, Lon Chaney Jr. nevével fémjelzett horrorklasszikus remake-jét. Johnston inkább a régimódi maszkmesteri technikákban bízott, így CGI szakemberek helyett inkább Rick Bakerre bízta Benicio Del Toro átalakítását, és ha valaki látta az Egy amerikai farkasember Londonbant, tudja, hogy a fickó már alkotott emlékezeteset a témában.
 
 
A nyolcvanötmillió dolláros költségvetés egy horrorhoz képest meglehetősen soknak számít, és Johnston korábbi mozijaiból is arra következtethetünk, hogy a stúdió nem akar kockáztatni, és amolyan lightos, kosztümös rémfilmet forgat. Ám az első beszámolók egy igazán véres, brutális horrorról szóltak. Reméljük, hogy nem tévedtek nagyot, és ha siker lesz, várjuk a Láthatatlan ember, a Frankenstein és a Drakula újabb feldolgozását.

– Tl –

The Wolfman (2010)
Rendező Joe Johnston
Szereplők: Benicio Del Toro, Sir Anthony Hopkins, Hugo Weaving, Emily Blunt
Hossz: 126 p
Forgalmazó: UIP-Duna Film
 

Kommentek